Brygga for noen dager siden. 90% pale og 10% crystal. Mesket på 65 grader i én time. Brukte Fermentis Safale S-04, ett gram per liter brygg. Gjærer på en 20-22 grader sånn som temperaturen er nå (regner med at den kommer til å være ganske stabil den tiden det tar før brygget er ferdig gjæret).
Var mye mer "heldig" med utbyttet enn antatt; 86 Oeschle. Så jeg skjønner jo at det blir en sterk ale.
Hvor mye tror dere SG kommer til å være på når dette er ferdig gjæret? Altså når gjæringshastigheten går mot null.
Da jeg gjorde et raskt overslag kom jeg opp i 9% alkohol. Dette var ikke intensjonelt, det var meningen å ende opp på 6,5%. Kan bli spennende i og med at humledosen kanskje blir for liten. Blir nok uansett et helt annet brygg enn jeg hadde planlagt...
Var mye mer "heldig" med utbyttet enn antatt; 86 Oeschle. Så jeg skjønner jo at det blir en sterk ale.
Hvor mye tror dere SG kommer til å være på når dette er ferdig gjæret? Altså når gjæringshastigheten går mot null.
Da jeg gjorde et raskt overslag kom jeg opp i 9% alkohol. Dette var ikke intensjonelt, det var meningen å ende opp på 6,5%. Kan bli spennende i og med at humledosen kanskje blir for liten. Blir nok uansett et helt annet brygg enn jeg hadde planlagt...