Antatt SG ved ferdig gjæring på dette brygget

Brygga for noen dager siden. 90% pale og 10% crystal. Mesket på 65 grader i én time. Brukte Fermentis Safale S-04, ett gram per liter brygg. Gjærer på en 20-22 grader sånn som temperaturen er nå (regner med at den kommer til å være ganske stabil den tiden det tar før brygget er ferdig gjæret).

Var mye mer "heldig" med utbyttet enn antatt; 86 Oeschle. Så jeg skjønner jo at det blir en sterk ale.

Hvor mye tror dere SG kommer til å være på når dette er ferdig gjæret? Altså når gjæringshastigheten går mot null.

Da jeg gjorde et raskt overslag kom jeg opp i 9% alkohol. Dette var ikke intensjonelt, det var meningen å ende opp på 6,5%. Kan bli spennende i og med at humledosen kanskje blir for liten. Blir nok uansett et helt annet brygg enn jeg hadde planlagt...
 
.12 eller .10.

Er de 20-22 gradene målt oppi dunk, eller ambiwnt temperatur?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
 
Mr. Andersen skrev:
Brygga for noen dager siden. 90% pale og 10% crystal. Mesket på 65 grader i én time. Brukte Fermentis Safale S-04, ett gram per liter brygg. Gjærer på en 20-22 grader sånn som temperaturen er nå (regner med at den kommer til å være ganske stabil den tiden det tar før brygget er ferdig gjæret).

Var mye mer "heldig" med utbyttet enn antatt; 86 Oeschle. Så jeg skjønner jo at det blir en sterk ale.

Hvor mye tror dere SG kommer til å være på når dette er ferdig gjæret? Altså når gjæringshastigheten går mot null.

Da jeg gjorde et raskt overslag kom jeg opp i 9% alkohol. Dette var ikke intensjonelt, det var meningen å ende opp på 6,5%. Kan bli spennende i og med at humledosen kanskje blir for liten. Blir nok uansett et helt annet brygg enn jeg hadde planlagt...


Miguel skrev:
.12 eller .10.

Er de 20-22 gradene målt oppi dunk, eller ambient temperatur?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
 
Hm, da blir jo ølet meget sterkt... litt dumt, etter hva jeg forstår, så er det vanskelig å lage en god sterk øl...

Det er 20-22 i omgivelsene, men det er en veldig liten bøtte så det er sikkert ikke så langt unna.
 
Mr. Andersen skrev:
Hm, da blir jo ølet meget sterkt... litt dumt, etter hva jeg forstår, så er det vanskelig å lage en god sterk øl...

Det er 20-22 i omgivelsene, men det er en veldig liten bøtte så det er sikkert ikke så langt unna.

Slettes ikke spesielt vanskelig å lage godt og sterkt øl. Tålmodighet er vanskeligere å lage mens man sitter å venter på at ølen modnes :)
 
runarstock skrev:
Slettes ikke spesielt vanskelig å lage godt og sterkt øl. Tålmodighet er vanskeligere å lage mens man sitter å venter på at ølen modnes :)

Hm, åh ja! Da får jeg korrigere synet mitt. Mener å ha lest det en plass...

Det lover jo bra for mitt brygg. Det heter "Single Hop Summit" og blir da en dobbel IPA takket være uventet høyt utbytte.
 
En tommelfingerregel for utgjæring er ar FG ender et sted rundt 1/4 av OG. Dette vil dog avhenge av ingredienser og mesketemperatur.
 
Gahr skrev:
En tommelfingerregel for utgjæring er ar FG ender et sted rundt 1/4 av OG. Dette vil dog avhenge av ingredienser og mesketemperatur.

Åh. :)

Thanks. Litt høyere enn beskrevet ovenfor, da.

Jeg får bare vente til jeg er sikker på at det har dabbet tilstrekkelig av. Noen uker. Så kan jeg jo måle FG for å sjekke hvor mye alkohol jeg har produsert.
 
Så grisesterkt blir det vel ikke? Litt over 7%?

Edit: Aiai. Jeg må få meg colabunner i brilleinnfatningen. Trodde det var OG på .66.
 
Tilbake
Topp