VonRabben
Norbrygg-medlem
Første forsøk på komponering av oppskrift og starter temmelig enkelt med en SMaSH. Ingen grunn til å gjøre det alt for avansert første gang.
Recipe: APA SMaSH
Brewer: Ørjan Rabben Kristiansen
Style: American Pale Ale
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 23,30 l
Estimated OG: 1,052 SG
Estimated Color: 12,6 EBC
Estimated IBU: 41,5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 65,00 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
6,50 kg Pale Malt (2 Row) Bel (8,0 EBC) Grain 1 100,0 %
20,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 2 26,2 IBUs
20,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 3 13,0 IBUs
20,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 2,0 min Hop 4 2,2 IBUs
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 5 -
10,00 g Chinook [13,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 6 0,0 IBUs
Mash 65 °C @ 90 min
Målet er å bli bedre kjent med de ulike humlene og første humlen ut er Chinook. Så vidt jeg forstår så brukes den hovedsaklig til bittering, men det må gå an å bruke den hele veien.
Jeg valgte US-05 fordi den er tålelig nøytral og at jeg har en pakke liggende i skapet.
Det jeg lurer litt på er mengdene med humle. Jeg har lagt meg innenfor det som er vanlig med tanke på IBU, men resten er litt guesstimation.
Noen forslag til forbedringer?
Recipe: APA SMaSH
Brewer: Ørjan Rabben Kristiansen
Style: American Pale Ale
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 23,30 l
Estimated OG: 1,052 SG
Estimated Color: 12,6 EBC
Estimated IBU: 41,5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 65,00 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
6,50 kg Pale Malt (2 Row) Bel (8,0 EBC) Grain 1 100,0 %
20,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 2 26,2 IBUs
20,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 3 13,0 IBUs
20,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 2,0 min Hop 4 2,2 IBUs
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 5 -
10,00 g Chinook [13,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 6 0,0 IBUs
Mash 65 °C @ 90 min
Målet er å bli bedre kjent med de ulike humlene og første humlen ut er Chinook. Så vidt jeg forstår så brukes den hovedsaklig til bittering, men det må gå an å bruke den hele veien.
Jeg valgte US-05 fordi den er tålelig nøytral og at jeg har en pakke liggende i skapet.
Det jeg lurer litt på er mengdene med humle. Jeg har lagt meg innenfor det som er vanlig med tanke på IBU, men resten er litt guesstimation.
Noen forslag til forbedringer?