Aroma/smak forsvinner i surøl

Hei
Har ett spørsmål ang smak/aroma som forsvinner etter kort tid.
Vi brygget en surøl med aprikos ,
Etter ca 14 dager på flaske i romtemp på ca 20 grader satte vi flaskene i kjøleskap.
2 dager etter tok vi første smakstest og det smakte helt fantastisk , nå ca 3 uker etter er smak og aroma nesten helt borte.
surølet smaker fortsatt godt men aprikos smaken/aroma er borte.
pH var 3.5
8gram pr liter til karbonering
Noen som vet hvorfor ?
 
Da dere smakte første gangen, var det mer gjær i suspensjon i glassene enn andre gangen?
Hei Miguel

Når vi smakte første gang var den litt "hazy" og nesten ingen bunnfall i flaskene.
Nå er det endel bunnfall, i tillegg er ølet blitt mye klarere(i toppen av flaskene).
 
Hei Miguel

Når vi smakte første gang var den litt "hazy" og nesten ingen bunnfall i flaskene.
Nå er det endel bunnfall, i tillegg er ølet blitt mye klarere(i toppen av flaskene).
Right. Det jeg tenker er at gjær i suspensjon gjerne er "coated" av diverse smakskomponenter, det kan være humleoljer, eller i dette tilfellet kanskje oljer eller whatever fra aprikos. Hvis gjæren er i suspensjon, så kan dere få mer av disse smakene, enn hvis det er lite gjær i suspensjon.


Det kan også være en effekt av starten på oksidering, som PetterL sa. Men hvis forskjellen er SÅ stor, så vil jeg gjette på at bunnfall er iallefall en del av årsaken. Den smaken dere opplevde første gangen ligger nå på bunn sammen med gjæren, som dere kanskje ikke heller over i flaskene.
Hvis dere var nazi på å ikke få med bunnfall siste gang, da.
 
Tilbake
Topp