Eduard
Norbrygg-medlem
Det har i det siste vært en del diskusjon om bruk av fat/keg på forumet. Jeg lurte på hva som for tiden er den mest anvendte avtappingen blant hjemmebryggere.
Selv begynte jeg med flasker helt inntil ifjor sommer da jeg bygget en kegerator (se også ellers på forumet). Det er jeg glad for at jeg har gjort, for det er så mye mer lettvint når det gjelder vasking, avtapping og transport/lagring. Et fat er vasket på 1-2-3 mens 2,5 kasser med pilsflasker fra Bunnpris tar timer å vaskes, fylles og kapsles.
Ulempen med fat (synes jeg) er nok at man nærmest trenger et dedikert kjøleskap pluss tappekraner og CO2-flaske, samt at det kan være litt vanskeligere å ta med til en fest (med mindre man er villig til å dele med alle andre partygjestene som generelt sett setter stor pris på slikt initiativ! :biersmile. Til dette formålet har jeg anskaffet en ekstra tappekran med NC-kobling samt en CO2-holder med NC-kobling, slik at ølet lar seg tappe hvor som helst.
Vel, stem gjerne i vei og kommenter om mulig ditt valg! :brygging:
Selv begynte jeg med flasker helt inntil ifjor sommer da jeg bygget en kegerator (se også ellers på forumet). Det er jeg glad for at jeg har gjort, for det er så mye mer lettvint når det gjelder vasking, avtapping og transport/lagring. Et fat er vasket på 1-2-3 mens 2,5 kasser med pilsflasker fra Bunnpris tar timer å vaskes, fylles og kapsles.
Ulempen med fat (synes jeg) er nok at man nærmest trenger et dedikert kjøleskap pluss tappekraner og CO2-flaske, samt at det kan være litt vanskeligere å ta med til en fest (med mindre man er villig til å dele med alle andre partygjestene som generelt sett setter stor pris på slikt initiativ! :biersmile. Til dette formålet har jeg anskaffet en ekstra tappekran med NC-kobling samt en CO2-holder med NC-kobling, slik at ølet lar seg tappe hvor som helst.
Vel, stem gjerne i vei og kommenter om mulig ditt valg! :brygging: