Har lest at en del av dere pitcher rehydrert lagergjær ( f.eks W34/70 ) på gjæringstemperatur.
En måte dette gjøres på er å rehydrere gjæren for så å sette denne inn i gjæringsskapet sammen med nedkjølt vørter og vente inntil gjæringstemperatur i vørter er oppnådd før man pitcher denne.
Det jeg da lurer på er følgende :
Hva om man overfører vørter til et nytt desinfisert gjæringskar før man pitcher den rehydrerte gjæren ? Siden vørteren har stått på 8-10 grader i et døgn så er det sikkert bunnfelt en del som man med fordel kan unnslippe ved overføring til nytt kar ?
Hva mener dere ? Vanlig praksis ? Fornuftig eller vil du miste smaker som ligger i dette bunnfallet ?
En måte dette gjøres på er å rehydrere gjæren for så å sette denne inn i gjæringsskapet sammen med nedkjølt vørter og vente inntil gjæringstemperatur i vørter er oppnådd før man pitcher denne.
Det jeg da lurer på er følgende :
Hva om man overfører vørter til et nytt desinfisert gjæringskar før man pitcher den rehydrerte gjæren ? Siden vørteren har stått på 8-10 grader i et døgn så er det sikkert bunnfelt en del som man med fordel kan unnslippe ved overføring til nytt kar ?
Hva mener dere ? Vanlig praksis ? Fornuftig eller vil du miste smaker som ligger i dette bunnfallet ?