Brygget paulaner klonen jeg fant her på forumet.. no banana..
Laget starter på wlp 380, fulgte meskeskjema å gjærings regime..
Pisket inn luft i vørter.
Pitchet gjær på 12-13 grader,lot den stige fritt til 17 (i ølet) i ca 8 dager. opp til 18 18,5 resten av tida. har gjæret fint ned fra 1050 til 1011 What gives? smaker nellik og et hint av svovel..Ingen banan"hefe" aroma!? . Skal sies at det ikke er karbonert ennå.
Noen som har samme erfaring med denne gjæren på 17 grader?
Laget starter på wlp 380, fulgte meskeskjema å gjærings regime..
Pisket inn luft i vørter.
Pitchet gjær på 12-13 grader,lot den stige fritt til 17 (i ølet) i ca 8 dager. opp til 18 18,5 resten av tida. har gjæret fint ned fra 1050 til 1011 What gives? smaker nellik og et hint av svovel..Ingen banan"hefe" aroma!? . Skal sies at det ikke er karbonert ennå.
Noen som har samme erfaring med denne gjæren på 17 grader?
Sist redigert: