Skulle jo tro @Finn Berger kom først... blir jo ikke kalt fus-el-Finn for ikke no...Fin båt også
Her venter Einar, Jørgen og jeg på (somle-) Finn
Var det noe bartegjæra ikke passet til?Dette gjør jeg gjerne igjen, dog med en annen gjær....
God helg!
Den passet stort sett dårlig i øl [emoji4]
Høres bra ut. Akkurat det som står til karbonering nå .Ja, det var mye eksperimentering med den gjæren i år, og det var mye den ikke passet til - godt illustrert med min split-batch av Dahls og WLP007 i en imperial stout...
Men på den andre siden vant jeg Oslomesterskapet i pils da jeg brygget en tysk pils med denne gjæren i fjor (med 41,41 og 40 poeng).
Om jeg skulle anbefale én øltype å bruke Dahls-gjæren til, måtte det bli "norsk pilsner butikk-klasse". Og det er nettopp det som har vært denne gjærens jobb i årtier.
Takk for utfyllende svar og link til podcast, Finn Den skal jeg høre på.I rettferdighetens navn bør det vel sies at de ølene vi kom med, stort sett var litt eksperimentelle - og de ble utsatt for streng bedømming av Norges kresneste ganer. (Bildet av Per Øyvind som hiver øl - bl.a. mitt - ut over kanten på verandarekkverket med et tydelig ansiktsuttrykk, har etset seg inn i minnet mitt. Jeg klamrer meg hardt til at han sa at det ene av de to jeg hadde med, kanskje ikke var helt udrikkelig. Men jeg tror han sa det fordi han er et godt menneske.) Og Knut Eriks schwarzbier fikk faktisk ikke stryk.
Det blir mye dårlig presse for E.C.Dahls her. Så kanskje bør folk få høre den andre siden snakke, også. Overgjæret har et langt intervju med bryggerimester Wlofgang Lindell hos Dahls: https://www.podomatic.com/podcasts/overgjaeret/episodes/2016-12-14T00_23_03-08_00
Nyttig info, Jørgen.Ja, det var mye eksperimentering med den gjæren i år, og det var mye den ikke passet til - godt illustrert med min split-batch av Dahls og WLP007 i en imperial stout...
Men på den andre siden vant jeg Oslomesterskapet i pils da jeg brygget en tysk pils med denne gjæren i fjor (med 41,41 og 40 poeng).
Om jeg skulle anbefale én øltype å bruke Dahls-gjæren til, måtte det bli "norsk pilsner butikk-klasse". Og det er nettopp det som har vært denne gjærens jobb i årtier.
Nyttig info, Jørgen.
Hva tror du om en litt mørk bayer på den gjæra?
Nyttig info, Jørgen.
Hva tror du om en litt mørk bayer på den gjæra?
Jørgen eller Finn,Nå heter ikke jeg Jørgen, men jeg svarer likevel.
Egentlig burde vel bayer egne seg bedre enn pils, siden den mørke münchnermalten vil kamuflere esterne litt. Og problemet med denne gjæren er at den produserer en del mer "smaker" enn de reinere typene vi vanligvis bruker. Nå kan den lage ganske reint øl, også - det er bare ikke helt lett. Og jeg har ikke nøkkelen til hvordan, sjøl om det første ølet jeg lagde med den, en kellerbier, faktisk ble godt.
Det er fint hvis du prøver, synes jeg. Jørgen vant jo Oslomesterskapet med sin pils, og det hadde unektelig vært morsomt om du prøvde din i en konkurranse, også - om du prøver å brygge den.