1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Barteølfestival 2018 - earlybird

En tråd i 'Konkurranser og andre ølrelaterte begivenheter' startet av Einar Michelsen, 8 Des 2017.

  1. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fin båt også :)
    Her venter Einar, Jørgen og jeg på (somle-) Finn :)
    [​IMG]
     
    #81 msevland, 14 Jun 2018
    Sist redigert: 14 Jun 2018
  2. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    Skulle jo tro @Finn Berger kom først... blir jo ikke kalt fus-el-Finn for ikke no...
     
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Smerten over å ha kommet for seint blir jo ikke mindre når jeg ser hvordan folk har lidd mens de har ventet:(.
     
  4. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Styremedlem

    Bosted:
    Oppegård
    Dette gjør jeg gjerne igjen, dog med en annen gjær....
    [​IMG]
    God helg!
     
    Jens Erik Jacobsen og Knut-Erik liker dette.
  5. Frode:D

    Frode:D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Var det noe bartegjæra ikke passet til?
     
  6. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Den passet stort sett dårlig i øl
     
    Finn Berger liker dette.
  7. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    I rettferdighetens navn bør det vel sies at de ølene vi kom med, stort sett var litt eksperimentelle - og de ble utsatt for streng bedømming av Norges kresneste ganer. (Bildet av Per Øyvind som hiver øl - bl.a. mitt - ut over kanten på verandarekkverket med et tydelig ansiktsuttrykk, har etset seg inn i minnet mitt. Jeg klamrer meg hardt til at han sa at det ene av de to jeg hadde med, kanskje ikke var helt udrikkelig:p. Men jeg tror han sa det fordi han er et godt menneske:oops:.) Og Knut Eriks schwarzbier fikk faktisk ikke stryk.

    Det blir mye dårlig presse for E.C.Dahls her. Så kanskje bør folk få høre den andre siden snakke, også. Overgjæret har et langt intervju med bryggerimester Wlofgang Lindell hos Dahls: https://www.podomatic.com/podcasts/overgjaeret/episodes/2016-12-14T00_23_03-08_00
     
    Frode:D, Jørgen O og msevland liker dette.
  8. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ja, det var mye eksperimentering med den gjæren i år, og det var mye den ikke passet til - godt illustrert med min split-batch av Dahls og WLP007 i en imperial stout...

    Men på den andre siden vant jeg Oslomesterskapet i pils da jeg brygget en tysk pils med denne gjæren i fjor (med 41,41 og 40 poeng).

    Om jeg skulle anbefale én øltype å bruke Dahls-gjæren til, måtte det bli "norsk pilsner butikk-klasse". Og det er nettopp det som har vært denne gjærens jobb i årtier.
     
    Frode:D, Sarge og Oberstbräu liker dette.
  9. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Høres bra ut. Akkurat det som står til karbonering nå :D.
     
  10. Frode:D

    Frode:D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk for utfyllende svar og link til podcast, Finn :) Den skal jeg høre på.
     
  11. Frode:D

    Frode:D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nyttig info, Jørgen.
    Hva tror du om en litt mørk bayer på den gjæra?
     
  12. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det har jeg ikke noe grunnlag for å uttale meg om. Men som tidligere nevnt ble det brygget en schwarzbier til årets festival som ikke gjorde seg bort.
     
  13. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nå heter ikke jeg Jørgen, men jeg svarer likevel:).

    Egentlig burde vel bayer egne seg bedre enn pils, siden den mørke münchnermalten vil kamuflere esterne litt. Og problemet med denne gjæren er at den produserer en del mer "smaker" enn de reinere typene vi vanligvis bruker. Nå kan den lage ganske reint øl, også - det er bare ikke helt lett. Og jeg har ikke nøkkelen til hvordan, sjøl om det første ølet jeg lagde med den, en kellerbier, faktisk ble godt.

    Det er fint hvis du prøver, synes jeg. Jørgen vant jo Oslomesterskapet med sin pils, og det hadde unektelig vært morsomt om du prøvde din i en konkurranse, også - om du prøver å brygge den:).
     
    Frode:D og Jørgen O liker dette.
  14. Frode:D

    Frode:D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jørgen eller Finn,
    navnet skjemmer ingen ;)
    Det høres jo litt fristende ut både Kellerbier og å prøve min bayervariant med bartegjæra. Kan kanskje gå akkurat til Oslomesterskapet 15.sept om jeg ikke husker feil. Ølen fikk 3.plass i publikums favoritt i Romeriksmesterskapet i mars i år. Da med 34/70 tørrgjær.
    Trenger da bare forslag til temp. og ikke minst gjær... Noen som har en klunk gjær til salgs?
     

Del denne siden