1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Barteølfestival 2018 - earlybird

En tråd i 'Konkurranser og andre ølrelaterte begivenheter' startet av Einar Michelsen, 8 Des 2017.

  1. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Styremedlem

    Bosted:
    Oppegård
    Tradisjon tro blir det også i 2018 arrangert en festival for øl brygget med gjær fra E C Dahls. Festivalen blir en gang i slutten av juni 2018 - i Oppegård.

    «Generalen» har allerede pilsneren klar,
    [​IMG]
    og en røykøl gjærer «as we speak».

    Du kan lese om fjorårets festival her: https://forum.norbrygg.no/threads/barteol-festivalen-2017.37349/

    Har du ikke gjæren sa du? Ta kontakt med en av fjorårets deltakere:

    @Einar Michelsen
    @Finn Berger
    @msevland
    @Oberstbräu
    @Jørgen O
    @Staro

    PS! Trøndere kan også delta, men kun ved personlig oppmøte.
     
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hey, flott! Da får jeg holde gjæren i live:). Har en god dl slurry i kjøleskapet - og temmelig mange liter øl: pils, vienna, festbier og "altbier". Nå er jeg over på 34/70 - som nok gir et reinere øl. Men barteølet har sin egen sjarm, det. Det som er blitt best, er nok kellerbier.
     
    Einar Michelsen liker dette.
  3. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    Jeg stiller ihvertfall med fjorårets brygg(steamed mustache). I fjor tappet jeg jo ølet på fat dagen før treffet og growlet det samme dag. Nå har den fått et halvt år på seg og den smaker mye bedre. jeg hadde rett og slett ikke tid til å høste gjæren i fjor, så jeg har ikke gjæren liggende. Så hvis jeg får tak i mer av gjæren blir det to steambeers i 2018.
     
    Finn Berger og Einar Michelsen liker dette.
  4. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg fikk jo gjær av deg i år - så kan jo du få av meg til neste år. Bare si fra når du vil ha den:).
     
  5. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Etter at den har ligget i dvale siden midten av september, er det på tide å sjekke om det er liv i Dahls-gjæren. Lurer på om jeg skal stille med en Helles neste år.

    20171226_220820.jpg
     
    #5 Jørgen O, 26 Des 2017
    Sist redigert: 26 Des 2017
    Einar Michelsen liker dette.
  6. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Får man til en helles med den gjæren? Litt fruktig tenker jeg?
     
    Einar Michelsen liker dette.
  7. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Alt blir litt banan med den gjæren. Så du har nok rett i at den kan få litt vel fritt spillerom i en så subtil ølstil.
     
  8. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Ser for meg at det for det meste er "norsk pils" man får ut av norsk pilsner-gjær. Således synes jeg det er rart at det står i typedefinisjonene at norsk pils ikke skal innehole fruktighet, jeg synes alle gjør det.
     
  9. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg hadde med meg pils og festbier på bartegjær i familielag nå, og det gikk ned. Jeg prøvde å forklare folk at det egentlig ikke var særlig godt, men vant ikke gehør:confused:. Så helt udrikkelig ble det visst ikke. (Men jeg drikker ikke så gjerne de der sjøl. Det var bare litt tynt med øl nå.)

    Jeg har satt kellerbier, vienna, altbier og altså pils og festbier på denne gjæren nå, og kellerbieren og altbieren har vært de beste, med kellerbieren nokså klart på topp. For meg ser det ut til at det klassiske dahlspilspreget slår kraftig gjennom på lysere øl - og det er ærlig talt ikke noe videre godt.

    Men @Jørgen O har brygget en veldig god pils på den, så jeg skal være forsiktig med å dømme eventuelle forsøk nord og ned på forhånd.
     
    msevland liker dette.
  10. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg har også brygget samme oppskrift med WLP830 istedenfor, og det ble et bedre øl. Dahls-gjæren er nok ikke like egnet til "cleane" øl, men de karakteristiske esterne vil drukne for eksempel i en lager med amerikanske humler, så kanskje jeg må prøve meg på det igjen.

    Gjæren er ellers livskraftig og fin å jobbe med. Den jeg hadde hatt stående i kjøleskapet i 3,5 måneder våknet momentant og var i full vigør kort tid etter da jeg satte en starter for å holde den i live.
     
    Finn Berger liker dette.
  11. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bartegjæren skal visstnok tåle litt høyere temperaturer bra, men det er jeg faktisk skeptisk til. Mine forsøk gikk i alle fall ikke bra. Lurer på om det ikke tvert i mot er lurt å holde seg lavt med den.
     
    Jørgen O liker dette.
  12. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Noen som kunne sendt meg et rør? Så kan jeg iallefall kanskje bidra med tilstedeværelse av øl, dog ikke person på festivalen, hvis det er innafor.
     
    Finn Berger liker dette.
  13. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har en slant slurry fra 24/10 som jeg må dyrke opp igjen fra. Så hvis du ikke har det veldig travelt, kan du få et rør:).
     
  14. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Har det ikke travelt i det hele tatt, dette blir i beste fall noe jeg rekker å lage til festivalen.
     
  15. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da stresser jeg ikke. Skal ha gjort unna et par andre startere først:).
     
  16. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvorfor ikke delta i egen person?
     
  17. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det hadde vært artig, men jeg vet at sommermånedene er de travleste for meg. Klassikeren er at jeg sier at jeg skal være med på noe, men så går ikke det likevel, så det har jeg sluttet med.
     
  18. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg har jo starter i gang nå, så litt gjær skal du nå kunne få ganske snart.
     
  19. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    Jeg har også behov for en ny klunk med gjær snart selv... hva sier du Jørgen skal vi bytte en klunk gjær mot at jeg ferdigstiller papirarbeidet? ;)

    Du skal selvfølgelig få med litt juleøl.
     
    Einar Michelsen og Jørgen O liker dette.
  20. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Høres ut som en grei deal!
     
    #20 Jørgen O, 29 Des 2017
    Sist redigert: 29 Des 2017
    Einar Michelsen liker dette.

Del denne siden