Heisann
Jeg sitter her og komponerer min første barley wine. Jeg har aldri brukt så store maltmengder i et brygg som jeg kommer til å bruke her. Vanlig vis når jeg batch sparger så kjører jeg f.eks 2x10 liter vann, så jeg ender opp på 27-28 liter vørter til kok.
I Beersmith har jeg lagt in 2,8l/kg malt til inmesk, pluss at jeg må til med 20 liter vann for å nå utmesk (77 grader). Da ender jeg opp med 49 liter vann. Og hvis malten holder igjen 1l/kg(?) så har jeg 39 liter vørter tilgjengelig.
Jeg får alså ikke tømt ut hele utmesk/batch sparge #1 før jeg har vørtermengden min på 28 liter, og BS #2 utgår helt. Er dette virkelig slik jeg går frem??
Mvh. Thomas
Jeg sitter her og komponerer min første barley wine. Jeg har aldri brukt så store maltmengder i et brygg som jeg kommer til å bruke her. Vanlig vis når jeg batch sparger så kjører jeg f.eks 2x10 liter vann, så jeg ender opp på 27-28 liter vørter til kok.
I Beersmith har jeg lagt in 2,8l/kg malt til inmesk, pluss at jeg må til med 20 liter vann for å nå utmesk (77 grader). Da ender jeg opp med 49 liter vann. Og hvis malten holder igjen 1l/kg(?) så har jeg 39 liter vørter tilgjengelig.
Jeg får alså ikke tømt ut hele utmesk/batch sparge #1 før jeg har vørtermengden min på 28 liter, og BS #2 utgår helt. Er dette virkelig slik jeg går frem??
Mvh. Thomas