Eirik Indregård skrev:
Går det ann å få et bilde av hvordan den ser ut inni, og hvordan du har koblet det opp? Jeg regner med at du har SSR'en inni der også, hvoirdan har du gjort det med kjøling av denne?
Har langt ut noen
bilder som viser hvordan komponentene er festet og koplet. Legger ut skjema etter hvert. Grunnen til at jeg har alt integrert er plassbesparelse. BB30 er jo utrolig kompakt og liten, den kan enkelt tas med til en bryggekompis. Dersom man ønsker å gjøre denne modifiseringen av BB30 bør en vite hva en holder på med, eller finne en venn som vet. I tillegg til krav rund strøm og sikkerhet, må man også tenke på brannfaren.
Denne tråden omhandler jo bedre temperaturkontroll. Etter 9 brygg med BB er min erfaring:
1 Temperaturavlesning finn et skikkelig termometer og kontrollèr temperaturen i kornet (mesken).
2 Isolering liggeunderlag/dyne og lokk holder temperaturen stabil.
Dersom man bruker ett-trinns mesking er dette godt nok for å få stabil mesketemperatur! Med riktig strike temp og god isolering, synker temperaturer maks 1-2°C i løpet av 1 time. Man kan eventuelt slå på et varmeelement i 5 sek i noen omganger mot slutten av mesketiden.
Dersom man skal ha flerstegsmesking bør man i tillegg ha:
3 Sirkulering (har også andre fordeler enn temperaturkontroll) varmen som blir tilført fra varmeelementene må fordele seg i meskekaret.
4 Temperaturregulator (PID) Uten mye erfaring er det ikke enkelt å lande på en spesifikk temperatur uten en regulator. Ulike komponenter er mye diskutert i andre tråder, jeg har kjøpt følgende på ebay: PID (REX-C100, $15) , Relè (SSR25DA, $1) , Måler (DC-SS006, $5) + Kjøleribbe fra gammel PC.
Om flerstegsmesking i det hele tatt har noe for seg finnes det mange andre tråder som omhandler
Kvenild skrev:
Hvis det er noen som bor i Trondheim som kan hjelpe meg å montere/bestille hva jeg trenger for å få en pid styrt bb30 så skal det ikke være noe problem med at det plutselig står noen flasker med hjemmebrygg på bordet
Send en epost til Omega Verksted / NTNU. De er både glade i øl og flinke til å skru!
http://omegav.ed.ntnu.no/