T Jacobsen skrev:BB60 fungerer vell helt lik som man ville brygget i en kjele bare har har man element og termostat.
Mens BB30 er veldig lik BIAB brygging.
Edit: vanlig 3 kjele oppsett med hlt, mesk og koke kjele.
Skyll batch/kontinuerlig som vanlig og meske med vanlig volum. Jeg mesker et sted mellom 2-2.5 Liter pr kg malt
HalvorH skrev:BB60 er egentlig bare en kokekjele med falsk bunn.
Du kan, som allerede nevnt, skylle kontinuerlig. Det andre alternativet er vanlig batchsparge, det har jeg gjort endel med BB60 og hatt ca 80% meskeeffektivitet. Husk at du må ha noen gjæringskar klare til å tappe mesken i mens du skyller
I bruksanvisningen står det at en kan bruke 20 kilo malt. Det går, men jeg vil anbefale litt mindre første gang siden det gjør det enklere å røre malten skikkelig ut så du får jevn mesketemperatur. Termostaten er det ikke noe poeng å bruke under mesking, skru av varmen under mesking og isoler godt, den holder ganske bra på varmen.
TømmerstØL skrev:HalvorH skrev:BB60 er egentlig bare en kokekjele med falsk bunn.
Du kan, som allerede nevnt, skylle kontinuerlig. Det andre alternativet er vanlig batchsparge, det har jeg gjort endel med BB60 og hatt ca 80% meskeeffektivitet. Husk at du må ha noen gjæringskar klare til å tappe mesken i mens du skyller
I bruksanvisningen står det at en kan bruke 20 kilo malt. Det går, men jeg vil anbefale litt mindre første gang siden det gjør det enklere å røre malten skikkelig ut så du får jevn mesketemperatur. Termostaten er det ikke noe poeng å bruke under mesking, skru av varmen under mesking og isoler godt, den holder ganske bra på varmen.
Hva mener du med 80 %
Jeg har aldri hatt risten i under koking? Mulig jeg har gjort feil, er det noe poeng i det ?steini skrev:Og så tar ein ut rista til slutt,og skyller den, før den legges neri igjen, til kokinga.
øyvindg skrev:Jeg har aldri hatt risten i under koking? Mulig jeg har gjort feil, er det noe poeng i det ?steini skrev:Og så tar ein ut rista til slutt,og skyller den, før den legges neri igjen, til kokinga.