Har ikke brygget så lenge, kun en 10-12 batcher, men det jeg legger merke til i forumer rundt omrking er begrepet "rydde opp". At gjæren skal få lov til å "rydde opp" en stund når det er ferdig med å ploppe og selv om man ser at FG er stabil.
Det som jeg skulle ønske var et mer vitenskapelig begrep, eller en bedre forklaring enn å bare si "rydde opp".Hva er det gjæren konkret gjør når den er ferdig med å "spise sukkerstoffer" ? Begir den seg på andre ulumskheter og spiser de også ? Fortærer den stoffer som gir usmaker i ølet, eller hva er det som gjør at man sier at den "rydder opp" Er det noen her inne som har satt seg inn i gjærverden som kan forklare meg mer om hva den faktisk gjør, annet enn å bruke begrepet "rydde opp" ?
Det som jeg skulle ønske var et mer vitenskapelig begrep, eller en bedre forklaring enn å bare si "rydde opp".Hva er det gjæren konkret gjør når den er ferdig med å "spise sukkerstoffer" ? Begir den seg på andre ulumskheter og spiser de også ? Fortærer den stoffer som gir usmaker i ølet, eller hva er det som gjør at man sier at den "rydder opp" Er det noen her inne som har satt seg inn i gjærverden som kan forklare meg mer om hva den faktisk gjør, annet enn å bruke begrepet "rydde opp" ?