Vil gjerne ha tilbakemelding på denne oppskriften.
Chimay har begynt å eksportere Dorée, en belgisk "enkel" som har vært forbeholdt munkene og de lokale kaféene. Smakte denne i går, og den er kanongod, på 4,8 % ABV! Klassisk krydret belgisk smak, litt bitter appelsin.
I "Brew Like a Monk" er stats på Chimay Dorée som følger:
OG 1.040, utgjæring 87 %, IBU 16, SRM 8. Curaçao og koriander blir brukt.
Så tenkte jeg ville brygge noe liknende, men har aldri gjort dette. Hva tror dere om denne?
19 liter, 75 % ekstrakteffektivitet, gir OG 1.040, SRM 7, IBU 16:
2,8 kg pilsnermalt
0,15 kg hvetemalt
0,25 kg krystallmalt (60 L)
Meske på 65 ˚C.
Koke i 60 min:
25 g Hallertauer Mittelfrüh @ -60 min
14 g curaçao-skall @ -20 min
11 g korianderfrø (stødt) @ -5 min
10 g Hallertauer Mittelfrüh @ -5 min
Gjære med WLP500, pitche ved 20 ˚C, heve til 24 ˚C etter 2 dager.
Chimay har begynt å eksportere Dorée, en belgisk "enkel" som har vært forbeholdt munkene og de lokale kaféene. Smakte denne i går, og den er kanongod, på 4,8 % ABV! Klassisk krydret belgisk smak, litt bitter appelsin.
I "Brew Like a Monk" er stats på Chimay Dorée som følger:
OG 1.040, utgjæring 87 %, IBU 16, SRM 8. Curaçao og koriander blir brukt.
Så tenkte jeg ville brygge noe liknende, men har aldri gjort dette. Hva tror dere om denne?
19 liter, 75 % ekstrakteffektivitet, gir OG 1.040, SRM 7, IBU 16:
2,8 kg pilsnermalt
0,15 kg hvetemalt
0,25 kg krystallmalt (60 L)
Meske på 65 ˚C.
Koke i 60 min:
25 g Hallertauer Mittelfrüh @ -60 min
14 g curaçao-skall @ -20 min
11 g korianderfrø (stødt) @ -5 min
10 g Hallertauer Mittelfrüh @ -5 min
Gjære med WLP500, pitche ved 20 ˚C, heve til 24 ˚C etter 2 dager.