Echo skrev:Skal brygge en Belgisk Wit, mesling 51 grader 10 minutter og 67 grader i 45 minutter. Jeg har kun 2 meske-/kokekjeler til disp.
Kan jeg gjøre følgende: Varme opp x antall liter til la oss si 61 grader (+ 10) og la det meske i 10 minutter (med håp om at det da havner på rundt 51). Videre tappe ut vørteren og varme opp til 75 grader og tilsette dette i mesken igjen.
Eller?
Arkmagi skrev:Har nå sittet her og F5'et.
Høres bra ut! Har ikke tid i dag, men da blir det flasking i morgen ;D
Jeg mesket på 65 grader og tempen sank nesten ned til 60 i løpet av en time. Dette var på grunn av en feil hos meg, det skulle være 67. Hvorfor mener du det er bedre med lavere temperatur og lengre tid?
Odland skrev:Fant ut eller ble fortalt?
catofjetland skrev:Odland skrev:Fant ut eller ble fortalt?
Potato-tomato Fant det jo ud når eg blei fortalt
Gahr skrev:Odlands poeng er vel antakelig om korianderaromaen ble altfor liten når frøene ikke ble knust? De gjør i alle fall mer av seg dersom de knuses.