Har prøvd å brygge en klone av Blue Moon etter følgende oppskrift.
2,5 kg Pilsner Malt
1,15 kg Hvete malt
0,85 kg Flaker hvete
0,5 Kg Havregryn
Mesketemp 67 grader
33g Hallertauer mittelfruh 60 min - 18,5 IBU
5 g koriander - 5min
25 g appelsinskall - 5 min
15 g sitronskall - 5 min
WPL051 California Ale
Øllet ble bra, men noe syrlig og litt bittert ulikt originalen. Mistenker at sitronskallet er noe av årsaken. Ønsker at øllet skal ha et mer søtlig preg og an fin appelsinaroma lik originalen. Tenkte å justere oppskriften som følger:
2,5 kg Pilsner Malt
2,0 kg Hvete malt
0,5 Kg Havregryn
Mesketemp 68 garder
28 g Hallertauer mittelfruj 60 min - 15,5 IBU
10 g Amarillo - 10 min
10 g koriander - 5min
40 g appelsinskall (søt Valencia)- 5 min
WPL001 California Ale
10 g Amarillo tørrhule siste 5 dager av gjæringen
Noen som har innspill til justering av oppskrift for å få frem et mer søtlig preg og appelsinaroma?