Jeg snublet innom bryggeland for noen dager siden å plukket opp ingredienser til en wit. Han som hjalp meg var noe trøtt og rasket sammen ingrediensene basert løst på en oppskrift som ble plukket ut av luften mens jeg var i butikken. Så siden dette også er første gng jeg gir meg i kast med en fullmesk kunne det være greit med noen innspill på mengder, rekkefølge og temperaturer.
Ingrediensene er:
5kg malt (Hvete og lys pilsner tror jeg, også her gikk det litt fort for seg.)
Hallertau Hersbrucker pellets humle
koriander (hele)
tørket/knust appelsinskall søt
og WLP410 - Belgian Wit II Ale.
De instruksene jeg fikk og kan huske var for ca 20l øl og gikk omtrent som dette:
Start mesking med ca 26-27 l vann.
ikke bruk for mye koriander. Kanskje 15g?
Ha i koriander, appelsinskall og humle de siste 10-15 minuttene.
Har du innspill som kan gjøre denne prosessen litt mindre vag tar jeg gjerne imot det nå
Som for eksempel; hvor lenge skal jeg meske (60 min?) og på hvilken temperatur (jeg gjetter meg til 67 grader), hvor mye humle (kanskje 80 g), osv.