Aage
Norbrygg-medlem
Jeg skal anngi mengde vørter gjennom prosessen i Beer Recipator.
Der er tre forskjellige benevninger satt opp i den forbindelse.
Sparge runoff, og Boil volum,og final volum.
De to siste er vel greie, boil volum er standre kalkulatorspørsmålartvolum ved start koking, mens final volum er sluttvolum etter fordamping under kokinga.
Men hva er Sparge runoff?
Er det mengde skyllevann? Mengde vann som blir borte i malten gjennom meskinga?
Jeg planlegger å fylle opp Speidelen med 53 ltr vann og skylle med 8-10ltr. hvordan vil dette settes opp mest riktig i kalkulatoren?
Og annet: Hva er forskjellen på rager, tinseth og costum ved beregning av IBU, og når blir de forskjellige metodene brukt?
Der er tre forskjellige benevninger satt opp i den forbindelse.
Sparge runoff, og Boil volum,og final volum.
De to siste er vel greie, boil volum er standre kalkulatorspørsmålartvolum ved start koking, mens final volum er sluttvolum etter fordamping under kokinga.
Men hva er Sparge runoff?
Er det mengde skyllevann? Mengde vann som blir borte i malten gjennom meskinga?
Jeg planlegger å fylle opp Speidelen med 53 ltr vann og skylle med 8-10ltr. hvordan vil dette settes opp mest riktig i kalkulatoren?
Og annet: Hva er forskjellen på rager, tinseth og costum ved beregning av IBU, og når blir de forskjellige metodene brukt?