Heisann
Er ny og skal snart brygge en batch med IPA på 25l vørter til kok, tilsammen blir det litt under 7kg malt, OG 1063 eller 1073 om jeg ikke husker feil,
Jeg lurte på hva enkleste eller "best practice" mesking vil bli når det kommer til mesking?
(Hørt veldig mye forskjellig..)
Planen er å fylle kjelen med 25l vann og meske i 60 min på 63-65 grader for så å flytte over posen i en sil og skylle med 8-10 liter vann (76 grader) og så helle dette over i kjelen til kok igjen.
Er det noe som høres ut som en god ide?
Lurer også på dette med utbytte, hvordan regner jeg utbytte? Er det en standard formel eller er det individuelt fra malt type til malt type?
Setter pris på tilbakemelding ettersom her er jeg ganske grønn..
Er ny og skal snart brygge en batch med IPA på 25l vørter til kok, tilsammen blir det litt under 7kg malt, OG 1063 eller 1073 om jeg ikke husker feil,
Jeg lurte på hva enkleste eller "best practice" mesking vil bli når det kommer til mesking?
(Hørt veldig mye forskjellig..)
Planen er å fylle kjelen med 25l vann og meske i 60 min på 63-65 grader for så å flytte over posen i en sil og skylle med 8-10 liter vann (76 grader) og så helle dette over i kjelen til kok igjen.
Er det noe som høres ut som en god ide?
Lurer også på dette med utbytte, hvordan regner jeg utbytte? Er det en standard formel eller er det individuelt fra malt type til malt type?
Setter pris på tilbakemelding ettersom her er jeg ganske grønn..