Heisann!
Jeg skal i løpet av høsten gå over til all grain - da ser jeg for meg at BIAB er den enkleste metoden.
Jeg har til nå kun satt 3 brygg ifra maltekstrakt samt jeg har satt 5L med mjød.
Jeg har funnet en 40L krabbekoker komplett med gassbrenner (stativ) som jeg vurderer å kjøpe.
Dette er da bare en helt vanlig kjele så jeg lurer på om det er vanskelig å montere på kran og gjennomføring til termometer.
- Med et vanlig metallborr og en drill, vil det flise?
- Fastmonterte gjennomføringer, eller avtagbare slik at man kan vaske dem / bytte pakninger?
- Burde man tenke på skylling, eller er det nok med å røre under meskingen?
- Temperaturkontroll, kappe (isolering) rundt kjelen eller en liten flamme?
Noen ideer om hvor man kan få tak i ølkasser til 0.5L flasker (7cm diameter 26cm høde) - type "ØL" fra bryggselv.
Har vurdert Cornelius fat, men det er litt gøy å ha flasker med egne etiketter som man kan gi bort.
Jeg skal i løpet av høsten gå over til all grain - da ser jeg for meg at BIAB er den enkleste metoden.
Jeg har til nå kun satt 3 brygg ifra maltekstrakt samt jeg har satt 5L med mjød.
Jeg har funnet en 40L krabbekoker komplett med gassbrenner (stativ) som jeg vurderer å kjøpe.
Dette er da bare en helt vanlig kjele så jeg lurer på om det er vanskelig å montere på kran og gjennomføring til termometer.
- Med et vanlig metallborr og en drill, vil det flise?
- Fastmonterte gjennomføringer, eller avtagbare slik at man kan vaske dem / bytte pakninger?
- Burde man tenke på skylling, eller er det nok med å røre under meskingen?
- Temperaturkontroll, kappe (isolering) rundt kjelen eller en liten flamme?
Noen ideer om hvor man kan få tak i ølkasser til 0.5L flasker (7cm diameter 26cm høde) - type "ØL" fra bryggselv.
Har vurdert Cornelius fat, men det er litt gøy å ha flasker med egne etiketter som man kan gi bort.