OH yes.Her var det mye deilig vørter!
Når jeg blir stor skal jeg gifte meg med sjokolademalt.
OH yes.Her var det mye deilig vørter!
At det var?Preboil SG 1.195. Justert med dme.
Dit er et godt poeng. Tror jeg redigerer posten min litt.At det var?
Sent via Tapatalk
Den kaffen ble hippsterkaffe av dimensjoner. MEGET bra Takk for tips.Vis vedlegget 36267 Vis vedlegget 36268 Vis vedlegget 36269
Til info, den vørteren er helt nydelig i en kopp med kaffe .
.
Tjaaa, jeg likte ikke utseende på de bleke boblene der
Overflaten av starteren. Bør jeg være skeptisk til de boblene?
Tjaaa, jeg likte ikke utseende på de bleke boblene der
Funky big stout aka Birger EriksenIkke jeg heller. Pokker. Pokker. Pokker.
Nå har jeg mindre problemer enn @1Morten har med starteren sin (skal, skal ikke), men det er et problem å måle OG når styrken på vørteren går utenfor skalaen på hydrometeret.
Jeg hadde 36,5 liter preboil med SG 1.060.
Og så har jeg 15,5 liter postboil (16,15 liter varmt). Dette skal gi (36,5*60)/16,15=136 => OG 1.136
Refraktometeret viser 35 Brix % (som tilsvarer 1.152, men det tror jeg ikke noe på)
Så offisiell OG er herved 1.136 !
Edit: Og @1Morten har løst problemet sitt med kveik. Selvfølgelig!
Slipper å kjøle så mye ned også
Har du kokt vekk 16L?