Kjetil Strønen
Norbrygg-medlem
Jeg ville brukt hydrometer og innimellom, et refraktometer har jeg erfart kan bli lurt av den vørteren der, samt med så mye humleoljer.Det håper jeg også, at det ikke blir for mye kondens i rommet, og god ventilasjon... Tjaaa fåreløpig verken ser eller kjenner jeg kondens på tak, vegger, eller plisegardinen over vinduet så krysser fingrene
Vis vedlegget 67129Vis vedlegget 67128
Nå fikk jeg grei pre boil, så drar frem refraktometer etter et par timer så jeg kan følge med uten å kjøle 1dl hver gang. Det planlagte brygget skal ha en OG på 1.105 så når jeg kommer dit så kjøler jeg ned uavhengig av volum tenker jeg.
Mhm sier du det. Refraktometer sa 1.090 og var glad jeg målte med hydrometer som sa 1.078. Koker en time ekstra jeg nå.Jeg ville brukt hydrometer og innimellom, et refraktometer har jeg erfart kan bli lurt av den vørteren der, samt med så mye humleoljer.
Ja da var bare for å vite sånn ca, men de var nå enige når jeg prøvde de mot hverandreJeg ville brukt hydrometer og innimellom, et refraktometer har jeg erfart kan bli lurt av den vørteren der, samt med så mye humleoljer.
Bytt til større gjæringskar!Ja da var bare for å vite sånn ca, men de var nå enige når jeg prøvde de mot hverandre
Vis vedlegget 67136
Vis vedlegget 67137
Vis vedlegget 67140
Gjær pitchet og bøtta på plass, da er det bare å vaske så er alt i boks....... Ååååååå faen....
Vis vedlegget 67138
Jaja, godt utbytte og trivelig bryggedag, kan ikke erstattes med lang kok, neivel, da lærte man det.. Så @loebrygg , jeg tror vi allerede i dag kan konkludere med hvordan dette ølet blir
Nå var det ikke sånn at vørteren smakte veldig brent, og nå som den er søt og fullstappa med bitterhumle føles det som om dette går bra, men jeg er redd dette går rett i klosettet om 3 uker... Det var som f*en... Skal ikke ta sorger på forskudd, men føles litt som om slaget er tapt
Vel, nå er ikke dette mitt første brente rodeo så en god dose oppvaskpulver og noen ml fosforsyre gjør mesteparten av jobben. Jeg skal innrømme at jeg ikke vet hva jeg skaper med den komboen, men det bruser godt og gjør jobben, høhø.
Vis vedlegget 67139
Man må gjøre den noen ganger, men en halvtime så er det som om det aldri skjedde
Vis vedlegget 67141
Da blir det å gå i tenkeboksen, for det er ikke sånn at jeg legger meg ned å griner og gir opp, nei absolutt ikke... Eller kanskje, okey da, en furteøl blei det...
Vis vedlegget 67142
Det kan det og har gjort det noen ganger, men akkurat i dag så var de enig og jeg prøvde å se om jeg manuelt kunne manipulere hydrometeret med hånda, men den nektet så jeg gadd rett å slett ikkeDet kan være lurt å halvblande med vann for å få en god måling.
Jeg tror de fleste gjæringsbøtter tåler opptil 120 grader. Jeg fyller mine med 80 graders vann til stadighet.Siden jeg ikke fyrer av kanonen før nærmere 12, lurer jeg på om jeg skal adoptere den tanken...men hva mellomlagret du i? Tåler normale gjæringsbøtter mesketemperaturer, eller bør jeg finne frem det jeg har av kjeler for å oppbevare det i mens jeg "mellomvasker"?
Nå var det mye mas herBytt til større gjæringskar!![]()
Jeg ville kun sovt godt on natten med 100% headspace med en slik vørterNå var det mye mas herSier du at 3 liter headspace ikke er nok altså? Hoff.....
Gikk litt ekstra tid her også, uten at jeg helt forstod målingene underveis, helt til jeg la merke til et tall i oppskrifta. Meskeeffektivitet 85%. Det hadde jeg glemt å forandre på da jeg laga ny oppskrift i går kveld! Den skal jo stå til 70% på sånt øl som dette.I år ble det en kamp. Birger ga mye motstand, men etter mange timer havnet vi i mål med 12,5 liter og OG på 1.114.
Gikk litt ekstra tid her også, uten at jeg helt forstod målingene underveis, helt til jeg la merke til et tall i oppskrifta. Meskeeffektivitet 85%. Det hadde jeg glemt å forandre på da jeg laga ny oppskrift i går kveld! Den skal jo stå til 70% på sånt øl som dette.![]()
Skyllinga gikk jo suverent bra med fem kilo mindre malt da.I told you so![]()