JensD
Norbrygg-medlem
Heisann, første innlegg her. Håper på litt hjelp til feilsøking.
Har brygget en engelsk bitter som (i teorien) skal være tilnærmet klar til konsumering. Smakte på den i dag, og var mindre fornøyd. Dette er (desverre) andre brygg på rad med dette resultatet...
Ølen smakte ikke markant dårlig, men kan vel si at nesten all fruktighet manglet. Ølet smakte tørt og bitter, dog ikke typisk humlebittert. Ølet var ikke surt (type gusher bug) og maltsmaken kom godt frem.
Nærmest avsmak jeg kan komme er det John Palmer beskriver som "Astringent" (http://www.howtobrew.com/section4/chapter21-2.html). Er ganske sikker på at det ikke er noe galt med meskeprosessen og at skyllevannet ikke er overdrevent varmt. Samme prosedyre som alltid.
Noen som har en idé om hva som er galt/har opplevd noe lignende? Ikke noe gøy med ødelagt øl :noway:
jens
Har brygget en engelsk bitter som (i teorien) skal være tilnærmet klar til konsumering. Smakte på den i dag, og var mindre fornøyd. Dette er (desverre) andre brygg på rad med dette resultatet...
Ølen smakte ikke markant dårlig, men kan vel si at nesten all fruktighet manglet. Ølet smakte tørt og bitter, dog ikke typisk humlebittert. Ølet var ikke surt (type gusher bug) og maltsmaken kom godt frem.
Nærmest avsmak jeg kan komme er det John Palmer beskriver som "Astringent" (http://www.howtobrew.com/section4/chapter21-2.html). Er ganske sikker på at det ikke er noe galt med meskeprosessen og at skyllevannet ikke er overdrevent varmt. Samme prosedyre som alltid.
Noen som har en idé om hva som er galt/har opplevd noe lignende? Ikke noe gøy med ødelagt øl :noway:
jens