Heisann,
for 5 dager siden laget jeg mit første brygg. Selve prosessen gikk greit, men det ble nok gjort opptil flere tabber fra min side. (man lærer av erfaring
)
Først og fremst så ble ølen forferdelig bitter, da jeg bare nedskalerte mengden bitterhumle proporsjonalt med resten av ingrediensene. (originaloppskriften var basert på 50 liter). Jeg hadde plan om å lage ca. 10. Endte med kanskje 7 på dunken. I ettertid har jeg vha. Beercalc regnet ut at jeg har en IBU på 72
Jeg brukte tørrgjær av typen Safale-05, denne tømte jeg i tørr form rett i dunken. Gjærlåsen startet å ploppe etter et døgn, men jeg innså at det var for varmt i leiligheten min, så etter to dager flyttet jeg dunken ned i kjelleren. Her viser det seg å være en konstant temperatur på rundt 19 grader.
Jeg har fulgt med på dunken hver dag, og den har pluppet jevnt og trutt, men likevel forferdelig lite etter min mening. Nå etter fem dager, så var det ganske laber aktivitet i gjærlåsen...
Jeg tappet en liten smaksprøve, det smakte definitivt øl og slett ikke verst, og man kunne kjenne antydningen til kullsyre i ølet. En form for gjæring har foregått/foregår. Men ettersmaken var ganske mye i overkant bitter.
Jeg er nok på viddene når jeg spør, men kan det ha seg slik at bitterheten reduseres under gjæring?
Kan jeg anta at gjæringen ikke kommer til å ta seg opp, grunnet min noe latterlige håndtering av gjæren?
Jeg vurderer å tømme hele stasen i vasken, og starte på nytt. Men samtidig så har jeg et håp om at denne skvetten kan bli et OK øl, var jo tross alt noen timers jobb for disse dråpene
for 5 dager siden laget jeg mit første brygg. Selve prosessen gikk greit, men det ble nok gjort opptil flere tabber fra min side. (man lærer av erfaring
Først og fremst så ble ølen forferdelig bitter, da jeg bare nedskalerte mengden bitterhumle proporsjonalt med resten av ingrediensene. (originaloppskriften var basert på 50 liter). Jeg hadde plan om å lage ca. 10. Endte med kanskje 7 på dunken. I ettertid har jeg vha. Beercalc regnet ut at jeg har en IBU på 72
Jeg brukte tørrgjær av typen Safale-05, denne tømte jeg i tørr form rett i dunken. Gjærlåsen startet å ploppe etter et døgn, men jeg innså at det var for varmt i leiligheten min, så etter to dager flyttet jeg dunken ned i kjelleren. Her viser det seg å være en konstant temperatur på rundt 19 grader.
Jeg har fulgt med på dunken hver dag, og den har pluppet jevnt og trutt, men likevel forferdelig lite etter min mening. Nå etter fem dager, så var det ganske laber aktivitet i gjærlåsen...
Jeg tappet en liten smaksprøve, det smakte definitivt øl og slett ikke verst, og man kunne kjenne antydningen til kullsyre i ølet. En form for gjæring har foregått/foregår. Men ettersmaken var ganske mye i overkant bitter.
Jeg er nok på viddene når jeg spør, men kan det ha seg slik at bitterheten reduseres under gjæring?
Kan jeg anta at gjæringen ikke kommer til å ta seg opp, grunnet min noe latterlige håndtering av gjæren?
Jeg vurderer å tømme hele stasen i vasken, og starte på nytt. Men samtidig så har jeg et håp om at denne skvetten kan bli et OK øl, var jo tross alt noen timers jobb for disse dråpene