Bitterhet på humle ved lagring

Brygger en heftig old ale nå, som jeg regner med må lagres minst 12 mnd før den er konsumklar.  Hvordan påvirker det IBU?  Jeg trenger at den er ganske bitter for å balansere ganske mye crystalmalt.  Sikter på 60 IBU.  Hva vil det være om 12 mnd?
 
Låner denne tråden istadenfor å starte ein ny..

Brygget lettøl etter oppskrift frå Gahr, tappet denne i dag. Under brygging gløymte eg å kompensere for høgare Alphasyre på innkjøpt humle enn kva som stod i oppskrifta. Dette har resultert i eit lettøl med ein utrekna IBU på 57..

Er det nokon som har ein tabell eller liknade som viser kor mykje bitterhet som forsvinner ved lagring?
 
Lurer på det samme, sitter nå med en IPA som faktisk er for bitter fremdeles etter 2 måneder
første gang jeg kan si det om en IPA
 
Ut fra tabell jeg fant ved å søke litt;

3 mnd = 92.6% av opprinnelig IBU
6 mnd = 86.0%
9 mnd = 80.3%
12 mnd = 75.2%
15 mnd = 70.6%
18 mnd = 66.5%
21 mnd = 62.9%
24 mnd = 59.5%

Dvs at 60 IBU vil være omtrent 45 IBU etter et år lagring.
 
Ut fra tabell jeg fant ved å søke litt;

3 mnd = 92.6% av opprinnelig IBU
6 mnd = 86.0%
9 mnd = 80.3%
12 mnd = 75.2%
15 mnd = 70.6%
18 mnd = 66.5%
21 mnd = 62.9%
24 mnd = 59.5%

Dvs at 60 IBU vil være omtrent 45 IBU etter et år lagring.

Takk for det! Spørst om ikkje det er oppdrukket lenge før bitterheten er på eit nivå den burde vere på..
 
Jeg har brygga noen Stout på den bitre siden og
etter å ha lagret dem et par år har det ikke sett ut til at de har blitt merkbart
mindre bitre
 
Tilbake
Topp