1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

BL 10 4 - Honninggranat - Thomas Ringdal Strøm (Bergen)

En tråd i 'Bjorleik' startet av Gahr, 13 Okt 2010.

  1. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: HonningGranat

    OG: 1,063
    FG: 1,007
    Farve (beregnet): 7,2 EBC
    Beregnet bitter: 20,2 IBU, med formel - Velg -.
    Vørtermengde: 24 l
    Sluttvolum:   19 l

    Malt & sukker
    2200 gram 44 %  Global Pilsner Malt 3,9 EBC
    2200 gram 44 %  Global Hvete Malt   3,9 EBC
    300 gram  6 %  Lynghonning         2,0 EBC
    200 gram  4 %  Demerara            3,9 EBC
    100 gram  2 %  Farin               0   EBC
    2100 gram       Ganateple, renset  (48 dager sekundærkar)
    900 gram       Tyttebær (48 dager sekundærkar)

    Vann
    13 l til innmesking


    Meskeskjema
    90 min   65 °C

    Humle
    30 gram  Hallertauer Hersbrucker   Hel       3,0 %-alfa   60 min
    10 gram  Northern Brewer           Pellet   10,5 %-alfa   60 min


    Krydder og andre tilsetninger
    30 gram   Koriander, malt  koketid  5 min
    17 gram   Appelsinskall    koketid  5 min
    5 gram   Irish Moss       koketid 10 min
    2 gram   Wyeast Nutrient  koketid  5 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 70 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Spontan
    Kommentar til gjær: Vørter startet å gjære av seg selv i påvente av ny gjær.

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring    35 dager ved 19 - 22 grader
    Modning/sekundærgjæring  42 dager ved 10/20   grader


    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 19.06.2010
    Tappedato:   6.09.2010

    Kommentar: Dette skulle i utgangspungtet være en wit, men da starteren så slapp ut, bestilte jeg heller nytt gjær. Før det nye gjæret hadde kommet og noen dager etter, så jeg antydning til gjæringsaktivitet. Jeg brygget så og si ute, så kanskje det er infeksjon fra sommerværet. Det luktet kraftig urin under gjæring, men jeg lot det stå. Med tanke på Bjorleik tilsatte jeg honning og etterhvert granateple og tyttebær. Nye ideer kom til meg under veis, så etter så mange uker med eksprimentering bestemte jeg meg for å delta okke som. Dette er mitt første  fruktøl, og første gang jeg benytter honning så mye av bryggingen har vært som et skudd i blinde.
    Når det gjelder ølet så smaker det veldig lite øl, honningen er dominerende tror jeg, og bitterheten noe lav. Jeg hadde ingen forventninger til resultetet, jeg bare håpet det skulle bli godt og i det heletatt drikkbart.
    Så oppsumeringen er: Det var et morsomt ekspriment som har vært veldig lærerikt. Utover det må jeg si det blir spennende med konkuranse. Måtte den beste vinne:) [/tt]
     

Del denne siden