Blåbær i amerikansk stout.

Stig Aa.

Norbrygg-medlem
Blåbær i en stout er jo en vanlig sak. Men blir det "too much" å hive oppi kilovis med blåbær i en amerikansk stout? Vil all humlen og blåbærene kræsje, sånn smaksmessig?

Tar utgangspunkt i denne:

Andrimne American Stout

22,5 liter (21 liter ferdig øl)
OG: 1.062
FG: 1014
IBU: 65
4,2 kg pale malt, 5,6 EBC
500 g carapils, 5 EBC
250 g crystal malt, 120 EBC
400 g chocolate malt, 1175 EBC
400 g roasted barley, 1500 EBC
60 g Cascade, blomst, 7,6 % aa, 60 min.
30 g Cascade, blomst, 7,6 % aa, 15 min.
30 g Cascade, blomst, 7,6 % aa, 2 min.
5 g Klar Urt, 15 min.
½ ts Wyeast gjærnæring, 15 min.
White Labs WLP001/Wyeast 1056 gjærstarter

Er veldig hypp på å lage en amerikansk stout og en blåbær-stout, og ble så frimodig at jeg tenkte at jeg kunne slå to fluer i en såkalt smekk.
 
Jeg digger blåblær. Tror det vil funke fint sammen med cascade. Du kan jp kjøre en split batch. Halve med og halve uten
 
Tilbake
Topp