Tenkte jeg skulle prøve å klone Beawertowns Bloody 'ell IPA. Deilig og frisk IPA. Hvis dere ikke har prøvd den får man den på polet.
Style
Blood Orange IPA
ABV
7.2%
IBU
55
Malt
Extra Pale
Hops
Magnum, Citra, Simcoe, Amarillo
Vinmonopolet sier:
Smak:
Frisk med fin balanse. Tropisk frukt, og blodappelsin. Tørr og bitter avslutning.
Lukt:
Karamell, sitrus, appelsin, furu og tropisk frukt.
Håper flere har lyst til å synse om oppskift for denne. Første spørsmål er:
Kommentar fra ratebeer:
"Pours hazy orange gold, bright white head. Oranges, hint of charred something on the nose. Sweetness, oranges (funny that), bitterness, limes, charcoal (hint). Nice thick mouthfeel but not cloying. Fruited IPAs can sometimes be sour and unappealing, but this is great. All the hoppiness and depth of a dipa but with greta fruit overlay, Another Beavertiown win."
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 33,10 l
Post Boil Volume: 28,60 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 23,50 l
Estimated OG: 1,0673 SG
Estimated Color: 9,5 EBC
Estimated IBU: 55,1 IBUs (Tinseth)
Brewhouse Efficiency: 77,00 %
Est Mash Efficiency: 84,7 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
7,20 kg Pale Malt (2 Row) US (5,0 EBC) Grain 1 100,0 %
20,00 g Magnum [12,00 %] - First Wort 90,0 min Hop 2 24,6 IBUs
17,00 g (0,60g/l) Amarillo [9,20 %] - Boil 15,0 min Hop 3 6,8 IBUs
17,00 g Citra [12,00 %] - Boil 15,0 min Hop 4 8,8 IBUs
17,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 5 9,6 IBUs
21,00 g (0,73g/l) Amarillo [9,20 %] - Boil 2,0 min Hop 6 1,4 IBUs
21,00 g Citra [12,00 %] - Boil 2,0 min Hop 7 1,9 IBUs
21,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 2,0 min Hop 8 2,0 IBUs
3,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 9 -
25,00 g (0,87 g/l)Amarillo [8,30 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
25,00 g Citra [12,30 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
25,00 g Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
Blodappelsin ?? g
Det blir da:
1,8 g/l ved 15 min
2,2 g/l ved 2 min
2,6 g/l tørrhumling
Style
Blood Orange IPA
ABV
7.2%
IBU
55
Malt
Extra Pale
Hops
Magnum, Citra, Simcoe, Amarillo
Vinmonopolet sier:
Smak:
Frisk med fin balanse. Tropisk frukt, og blodappelsin. Tørr og bitter avslutning.
Lukt:
Karamell, sitrus, appelsin, furu og tropisk frukt.
Håper flere har lyst til å synse om oppskift for denne. Første spørsmål er:
- Vekte en humlesort mer enn de andre?
- Mer tørrhumle?
- Når tilsette blodappelsinsaft? Man kan f.eks. tilsette ved 2 min og bruke litt høyere mesketemp for å kompensere for det 100 % gjærbare sukkeret. Eller, man kan bruke saften til å karbonere med.
- Hvor mye saft?
Kommentar fra ratebeer:
"Pours hazy orange gold, bright white head. Oranges, hint of charred something on the nose. Sweetness, oranges (funny that), bitterness, limes, charcoal (hint). Nice thick mouthfeel but not cloying. Fruited IPAs can sometimes be sour and unappealing, but this is great. All the hoppiness and depth of a dipa but with greta fruit overlay, Another Beavertiown win."
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 33,10 l
Post Boil Volume: 28,60 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 23,50 l
Estimated OG: 1,0673 SG
Estimated Color: 9,5 EBC
Estimated IBU: 55,1 IBUs (Tinseth)
Brewhouse Efficiency: 77,00 %
Est Mash Efficiency: 84,7 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
7,20 kg Pale Malt (2 Row) US (5,0 EBC) Grain 1 100,0 %
20,00 g Magnum [12,00 %] - First Wort 90,0 min Hop 2 24,6 IBUs
17,00 g (0,60g/l) Amarillo [9,20 %] - Boil 15,0 min Hop 3 6,8 IBUs
17,00 g Citra [12,00 %] - Boil 15,0 min Hop 4 8,8 IBUs
17,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 5 9,6 IBUs
21,00 g (0,73g/l) Amarillo [9,20 %] - Boil 2,0 min Hop 6 1,4 IBUs
21,00 g Citra [12,00 %] - Boil 2,0 min Hop 7 1,9 IBUs
21,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 2,0 min Hop 8 2,0 IBUs
3,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 9 -
25,00 g (0,87 g/l)Amarillo [8,30 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
25,00 g Citra [12,30 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
25,00 g Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
Blodappelsin ?? g
Det blir da:
1,8 g/l ved 15 min
2,2 g/l ved 2 min
2,6 g/l tørrhumling