Bommet på OG, tilsette DME?

Ja. Men det var da er veldig stort avvik. Er volumet riktig?

Du kan koke opp dme og tilsette i bøtta.
 
Ja, oppskriften tilsier 10,5kg malt, men vi måtte justere ned til 9kg for at det skulle passe i Grainfatheren. Vi forventet at det kunne bli litt avvik, men ikke fullt så ille. Jeg lurer på om det ble en liten skivebom med maltkverninga. Det er første gangen vi har brukt så grov kverning som denne gangen, kanskje det hadde en innvirkning også?

Hvordan regner man hvor mye DME som skal tilsettes?
 
Grov kverning må nok stå for litt av avviket, ja. Maltet representerer jo sukker, så dere har vel redusert sukkermengden med ca 14-15%. Jeg ville tippe at hvis det var det eneste som ble endret ift oppskriften, så burde dere havnet på OG rundt 1.068.

Hvordan skylte dere? Som andre har spurt: Endte dere på riktig volum?
 
Tilbake
Topp