Braumeister

Jeg har prøvd braumeister for første gang, brukte 42 liter, men maskinen sirkulerte ikke slik at det ikke rant over på toppen. Fikk lav Sg, så lurer på hva er minste man bør bruke av vann på en på en 50 liters?
 
Nå er jeg på ingen måte en erfaren brygger, bare så det er sagt, men jeg har en BM 50 så kan prøve å hjelpe så godt jeg kan.

Med 42 liter vann var det slik at speidelen gikk "tom" for vann utenfor maltrøret, og at det således ikke var vann nok til at det "rant over" maltrørskanten?
Eller ble der ikke noe "heving" av vann nivået inne i maltrøret? Dersom det siste, du benyttet den røde pakningen som medfører på bunn av maltrøret? Og du plasserte maltrøret slik at det ikke sto oppå varmeelement eller liknende?
 
Brukte den røde pakning og plaserte maltrøret midt i, men etter litt googling så ser jeg at jeg har lagt den oppå det innerste varmeelementet så det er grunnen. Takker for svar.
 
Tilbake
Topp