Brew dog Jackhammer

Hiver meg på denne. Drakk en slik i helga, og for en fantastisk IPA. Ser ut til at dette blir noe å hige etter. Såpass lys at man tenker seg en blanding av pilsner og palemalt. Humle er jo centennial og columbus, 200 IBU. Så er det jo bare å prøve seg frem, noen som har forsøkt å klone?
 
Sist redigert:
Rart man da bare har "gjette seg til" oppskrifter til Punk IPA. (Såvidt jeg har sett).
 
Nei, har ikke postet, spurte ikke om jeg kunne dele oppskriften, men går ut fra at det går greit. Får ikke postet før jeg komme hjem ikveld.
Er interessert i 5am jeg også. Hvem var det du mailet ang oppskrift? Jeg har mailet til to personer men fortsatt ikke fått svar.
 
Jeg mailet brewmaster Stewart Bowman. Uannsjett, her er oppskrifta jeg fikk:

OG 1050
FG 1012
IBU 30

48% Pale
13% Munich 15
26% Cara 30
9% Crystal 150
4% Dark crystal 400

0,1g pr liter Cascade 80 min
0,2g/l Amarillo 15 min
0,2g/l Nelson 15 min
0,5g/l Amarillo whirlpool
0,5g/l Nelson whirlpool

Tørrhumle 5 dager:
2,5g/l Centennial
1,5g/l Simcoe
1g/l Nelson
1g/l Amarillo
2,5g/l Cascade
1,5g/l Ahtanum

Oppskriften sier ingenting om hvilken gjær, men jeg brukte wlp013. Mengdene humle i kok skjønner jeg ingenting av, med så lite humle ble ikke IBU i nærheten av der den skulle. Så jeg brukte mer både på 15 min og 60. Resultatet av mitt forsøk ble et meget godt øl, men det gode karamellpreget fra originalen kom ikke fram. Humlesmak og aroma ble ganske lik dog litt vel fremtredende. Neste gang vil jeg prøve en mørkere cara samt mindre tørrhumling.
 
Heisann folkens. Da har jeg fått Jackhammer-oppskrift fra bryggerisjefen på Brewdog, han har også godkjent at jeg deler denne.

Here we go!

OG 1,065 16.25P
FG 1,01 2.5P
ABV 7,20 %
Attenuation 85 %
EBC 15
IBU >100



Malts Variety EBC Percentage
Pale Ale 3,5 100,0%


Brewhouse Hop Variety Addition time [min] g/ltr

Centennial First Wort 1
Columbus 80 3,5
Centennial 15 0,75
Columbus 15 0,75
Centennial Whirlpool 2
Columbus Whirlpool 1

Dryhop
Amarillo 4
Citra 4
Simcoe 4

Mash Mash In for 65`C
Rest @ 65`C for 50min
Heat to 72`C
Rest @ 72`C for 15min (iodine test)
Mash Off @ 78`C

Cast 19`C
Ferment 19`C for 5days
Dryhop 14`C for 5days
Mature 0`C for 15days
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp