Brewly W-34/70

Relativt lys lager med 100% viennamalt brygges i dag. Ca 10C. Tenker 3 poser brewly. Lufter dere vørteren? Dropper det når jeg gjærer med Lallemand
Jeg har ikke oksygenert de siste gangene jeg har brukt tørrgjær, og det har gått helt fint. Ved gjenbruk eller starter ville jeg nok ikke latt vær, men mener @Ravneklo ikke gjør det når han kaster en 1.060 og nedover rett på gjærkaken, så da burde det gå bra det også :)
 
Sist redigert:
Jeg har ikke oksygenet de siste gangene jeg har brukt tørrgjær, og det har gått helt fint. Ved gjenbruk eller starter ville jeg nok ikke latt vær, men mener @Ravneklo ikke gjør det når han kaster en 1.060 og nedover rett på gjærkaken, så da burde det gå bra det også :)
Det står «Aerate» på pakken, men har selv bare gode erfaringer med ikke å lufte tørrgjær rett fra pakken. Det blir sikkert bra denne gangen også
 
Jeg har ikke oksygenet de siste gangene jeg har brukt tørrgjær, og det har gått helt fint. Ved gjenbruk eller starter ville jeg nok ikke latt vær, men mener @Ravneklo ikke gjør det når han kaster en 1.060 og nedover rett på gjærkaken, så da burde det gå bra det også :)
Stemmer... Har vel en 30-40 batcher bak meg med den metoden og den har aldri svikta. Pleier dog å dele gjærkaka i to slik at jeg får to batcher på foregående batch..
 
Det står «Aerate» på pakken, men har selv bare gode erfaringer med ikke å lufte tørrgjær rett fra pakken. Det blir sikkert bra denne gangen også
Ja det vil jeg tro går helt fint :) Jeg var veldig spent på resultatet de første gangene, men det gikk knirkefritt. Siste brygget med Brewly nærmer seg ferdig utgjæret nå etter 1 uke og det har ikke vært så mye som en liten H2S fis av den.

Skal sies at jeg bruker fermaid O i alle mine lagerbygg, og kommer nok til å fortsette med det, men oksygenflasken har begynt å samle støv :)
 
Ja det vil jeg tro går helt fint :) Jeg var veldig spent på resultatet de første gangene, men det gikk knirkefritt. Siste brygget med Brewly nærmer seg ferdig utgjæret nå etter 1 uke og det har ikke vært så mye som en liten H2S fis av den.

Skal sies at jeg bruker fermaid O i alle mine lagerbygg, og kommer nok til å fortsette med det, men oksygenflasken har begynt å samle støv :)
Jeg bruker Servomyces og har god erfaring med det. Nå er vørtera uansett i gjæringskaret og lokket skrudd på. Det blir som det blir. Sannsynligvis knall.
 
Ja, i overkant av 3000 for 100 pakker var det jeg betalte. Sjekket med AEB i Italia, og det var omtrent det samme. Da er Brewly litt billigere om man kliner til med 200 stk.
Du fikk vel Brewly også. Om du kjører en sammenligning skal det bli interessant å se om disse er samme gjær slik jeg tror.

Har du kjøpt noen av de andre AEB gjærene også? Spesielt Whitbread har fått god tilbakemelding, og bedre enn S04.
 
Du fikk vel Brewly også. Om du kjører en sammenligning skal det bli interessant å se om disse er samme gjær slik jeg tror.

Har du kjøpt noen av de andre AEB gjærene også? Spesielt Whitbread har fått god tilbakemelding, og bedre enn S04.
Tenkte å kjøre en sammenligning mellom Diamond, Fermolager W, Brewly W34/70 – og med Fermentis W34/70 som referanse. Har ikke kjøpt noen av de andre forløpig.
 
For å ikke poste urelevante oppdateringer i hva skal du brygge i dag tråden, så kommer oppdateringene i denne tråden.

Det første jeg nå ser er at Brewly og Diamond startet opp samtidig. Det er rundt 13 timer siden pitch. Legger dog merke til at Diamond har 2 plåpp for hvert plåpp Brewly har, som man også kan se på boblene i starsan glasset. De fikk begge 1 pakke(11,5 gram Diamond, 12 gram Brewly) til 6 liter vørter på 12 grader.

Det betyr at jeg burde tilsatt fermaid O i dag, men det blir for seint, så tar tak i det i morgen tidlig. Så til neste episode av mitt lille splittbrygg, carry on :)

IMG_20221110_231958_copy_1480x1974.jpg
 
Da har jeg tilsatt 2 gram fermaid O i begge oxybarene og gjort noen visuelle bemerkninger.

Diamond, til tross for 0,5 gram mindre jobber raskere, (er det nødvendigvis en bra ting?) den har mer gjær, flere stigende CO2 bobler og skummdannelse i toppen har begynt å vise seg.
IMG_20221111_093252_copy_1568x2090.jpg
IMG_20221111_093831_copy_2124x1592.jpg
IMG_20221111_110915_copy_1606x2142.jpg

Diamond er til venstre og det er enkelt å se at den ligger foran bare på boblene i starsanen. Til sammenligning noen bilder av Brewly under.
IMG_20221111_093235_copy_1603x2138.jpg
IMG_20221111_093848_copy_2196x1647.jpg

Det var dagens oppdatering fra meg :)
 
Du fikk vel Brewly også. Om du kjører en sammenligning skal det bli interessant å se om disse er samme gjær slik jeg tror.

Har du kjøpt noen av de andre AEB gjærene også? Spesielt Whitbread har fått god tilbakemelding, og bedre enn S04.
Fikk akkurat inn spennende nyheter: AEB vil få distribusjon her på berget om ikke lenge. Kan ikke si noe mer foreløpig – mulig det var konfidensiell info. Da burde Whitbread-stammen også bli lett tilgjengelig. Håper bare at prisene ikke blir spinnville. Desto viktigere å få testet sakene.

Iflg. min kilde produseres gjæren i Sverige, så det er vel nærliggende å tenke at Brewly W og AEB W har samme opphav.
 
Sist redigert:
Fikk akkurat inn spennende nyheter: AEB vil få distribusjon her på berget om ikke lenge. Kan ikke si noe mer foreløpig – mulig det var konfidensiell info. Da burde Whitbread-stammen også bli lett tilgjengelig. Håper bare at prisene ikke blir spinnville. Desto viktigere å få testet sakene.

Iflg. min kilde produseres gjæren i Sverige, så det er vel nærliggende å tenke at Brewly W og AEB W har samme opphav.
Herlige nyheter. Satser på AEB legger seg på samme hyggelig prisnivå som i Sverige.

Det står produksjon i Sverige på MaltMagnus sine sider :p. Det er blant annet på grunn av dette jeg har tenkt det er samme gjær med forskjellig innpakning:cool:.

Du får gi beskjed når Strømmen slipper nyheten :D.
 
Det var skummelt lenge, om du har muligheten, kunne det kanskje vært verdt å se om du får like godt øl på 11-12 grader og heller redusert lagtid?
Jeg er litt avhengig av temperaturen i boden. Litt spent på om det er the good guys eller bad guys som vinner nedi der. skal gjøre et forsøk med noen grader varmere neste gang
 
Jeg er litt avhengig av temperaturen i boden. Litt spent på om det er the good guys eller bad guys som vinner nedi der. skal gjøre et forsøk med noen grader varmere neste gang
Aha, ja da blir det jo fort litt mer arbeid å holde en viss temperatur, og det står vel egentlig at den skal kunne gjære på 9 grader så burde jo i utgangspunktet gå greit.

Jeg testet forskjellige temperaturer når jeg først startet opp med Brewly, startet å gjære på 9(2 pakker i 21 liter), om jeg husker riktig så startet den ikke opp etter 48 timer så jeg ga den 2 pakker til, det gikk allikevel totalt 4 døgn før den startet opp.

Neste runde prøvde jeg 12 grader(3 pakker til 21 liter), da gikk det ca 1 døgn før den startet opp. Dermed ble 3. runde 10 grader(3 pakker på 21 liter) og den brukte rundt 2 døgn. Etter 3. brygg la jeg merke til at jeg syns den som var gjæret på 10 grader ikke ga et bedre øl enn brygget som var gjæret på 12.

Så da tenkte jeg at jeg kanskje kunne slippe unna med 2 pakker om jeg kjørte 14 grader, og det gjorde jeg, 2 pakker på 21 liter brukte rundt et døgn, desverre så mener jeg oppriktig at det ølet ikke ble like rent og et snev av H2S var merkbart i FG prøven, selv ved bruk av fermaid O, kun halv dose av det jeg bruker i dag dog, som er 8 gram fordelt på 2 tilsetninger.

Nå kjører jeg alltid 12 grader(3 pakker til 22 liter) og er veldig fornøyd med oppstart seinest 24 timer senere og hvor rent Brewly kan gjære på den temperaturen :)
 
Aha, ja da blir det jo fort litt mer arbeid å holde en viss temperatur, og det står vel egentlig at den skal kunne gjære på 9 grader så burde jo i utgangspunktet gå greit.

Jeg testet forskjellige temperaturer når jeg først startet opp med Brewly, startet å gjære på 9(2 pakker i 21 liter), om jeg husker riktig så startet den ikke opp etter 48 timer så jeg ga den 2 pakker til, det gikk allikevel totalt 4 døgn før den startet opp.

Neste runde prøvde jeg 12 grader(3 pakker til 21 liter), da gikk det ca 1 døgn før den startet opp. Dermed ble 3. runde 10 grader(3 pakker på 21 liter) og den brukte rundt 2 døgn. Etter 3. brygg la jeg merke til at jeg syns den som var gjæret på 10 grader ikke ga et bedre øl enn brygget som var gjæret på 12.

Så da tenkte jeg at jeg kanskje kunne slippe unna med 2 pakker om jeg kjørte 14 grader, og det gjorde jeg, 2 pakker på 21 liter brukte rundt et døgn, desverre så mener jeg oppriktig at det ølet ikke ble like rent og et snev av H2S var merkbart i FG prøven, selv ved bruk av fermaid O, kun halv dose av det jeg bruker i dag dog, som er 8 gram fordelt på 2 tilsetninger.

Nå kjører jeg alltid 12 grader(3 pakker til 22 liter) og er veldig fornøyd med oppstart seinest 24 timer senere og hvor rent Brewly kan gjære på den temperaturen :)
Har du prøvd å sette en starter?
 
Har du prøvd å sette en starter?
Ikke med Brewly, og mine tidligere startere med lagergjær har ikke gått veldig bra, men det er jo lenge siden og kanskje hadde det, med all den nye informasjonen jeg har plukket opp her i det siste, gått veldig mye bedre om jeg prøvde nå, men er litt fornøyd med å ha pakket vekk O2 tanken, spraymalten, kolben og røreren i en hektisk småbarns tid.

Har gjenbrukt slurry fra Brewly endel og med rundt 0,5 liter greit kompakt gjær starten den opp på et par timer :)
 
Ikke med Brewly, og mine tidligere startere med lagergjær har ikke gått veldig bra, men det er jo lenge siden og kanskje hadde det, med all den nye informasjonen jeg har plukket opp her i det siste, gått veldig mye bedre om jeg prøvde nå, men er litt fornøyd med å ha pakket vekk O2 tanken, spraymalten, kolben og røreren i en hektisk småbarns tid.

Har gjenbrukt slurry fra Brewly endel og med rundt 0,5 liter greit kompakt gjær starten den opp på et par timer :)
Den ene gangen jeg har brukt Brewly så langt, tilbake i februar, laget jeg starter på én pakke (og sparte dermed resten). Det gikk fint. Rask oppstart som ved bruk av ferskgjær.
 
Tilbake
Topp