Finn Berger
Moderator
Da har vi et lag, da !
Tro om jeg var for rask på avtrekkeren der, er ikke sikker på om ølene mine har noe å gjøre i en konkurranse helt endaDa har vi et lag, da !
Det virker da som de får gode anmeldelser.Tro om jeg var for rask på avtrekkeren der, er ikke sikker på om ølene mine har noe å gjøre i en konkurranse helt enda
Joda, jeg er ikke sånn sett redd for å bli slaktet, selv om det skulle være utfallet, men jeg tenker på alle de på dugnad som står for disse flotte arrangementene, tenker at de har mer enn nok å ta seg til om ikke de skal måtte fumle med middelmådig "brødvann" som kona humrende kaller ølDet virker da som de får gode anmeldelser.
Jeg er helt sikker på at jeg ikke blir årets hjemmebrygger, sjøl om jeg har sendt inn en del øl jeg drikker rmed stor glede. Jeg bare håper på anstendige poengsummer. Og sånn skal vi tenke, synes jeg. Liker du ølet ditt, er det godt nok til å sende inn.
Dommerne trenger trening, og bør ta dårlige øl minst like seriøst som gode.Joda, jeg er ikke sånn sett redd for å bli slaktet, selv om det skulle være utfallet, men jeg tenker på alle de på dugnad som står for disse flotte arrangementene, tenker at de har mer enn nok å ta seg til om ikke de skal måtte fumle med middelmådig "brødvann" som kona humrende kaller øl
Jeg gir blanke og sender inn øl jeg ikke er fornøyd med. Greit å ha noen som er i stand til å sette ord på det.Tro om jeg var for rask på avtrekkeren der, er ikke sikker på om ølene mine har noe å gjøre i en konkurranse helt enda
Skjønner, jeg får se hva jeg finner ut, men hadde jo vært greit å få enda en arena å få vurdert ølene sineJeg gir blanke og sender inn øl jeg ikke er fornøyd med. Greit å ha noen som er i stand til å sette ord på det.
Men selv anstendige poengsummer kan føles som slak når man kun leser kommentarene. Sist konkurranse jeg fikk svar på en saison som hadde 34 og 38 poeng. En poengsum jeg er fornøyd med.
Noen kommentarer
"vokser veldig i munnen."
"Stikkende søt"
"Lite av det typiske saison-preget"
"Uryddig"
"Svak humle"
Nå er min framstilling både urettferdig og ubalansert ovenfor dommerne fordi de har vært både konstruktive og gitt mer positive kommentarer. Poenget er at for noen vil dette oppleves brutalt for det som dommerne mener er et godt øl.
Jeg er forøvrig ikke enig med dommerne i bemerkning på hard karbonering. Dette er en tross alt en Saison, som skal ha hard karbonering. To sukkerbiter på 0.5 gir 2.9 co2 som er i nedre del av hva stilen skal ha.
Det gjør vi når jeg har mottatt pakkene, pakket de om og sendt de Når det gjelder hvordan jeg blir å gjøre det kan du sjekke innlegget mitt på forrige side.Mulig jeg er blind og har scrollet forbi noe vesentlig, men hvordan gjør vi opp?
@-Tormod-Da har jeg bestilt, jeg bestilte 40 pakker ekstra så vi kom ned på 24,- pakken. Det betyr også at hvis noen skulle ønske flere pakker eller andre som ikke var med på denne bestillingen vil ha er det altså 40 pakker tilgjengelig
Til dere som har vært med på bestillingen, jeg har funnet bobleplast konvolutter til 5,- pr stykk og for de av dere som har bestilt under 30 og forsendelsen havner under 350 gram, vil frakten på brevet bli 55,-. For de av dere som havner over 350 gram vil frakten bli 70,-
Om alle syns dette er greit så er det bare å gi innlegget en tommel, om noen har et bedre forslag til forsendelse fra meg til dere, så send meg gjerne en pm
Vis vedlegget 59055
Allright. Så vi sender deg adresse og relevant info på pm og tar det derfra?
Jeg har endel av dere fra før, men dere må gjerne sende infoen på nytt, sånn tilfelle noen har flyttet, og skulle noen ikke få med seg dette innlegget så sender jeg en pm til de i god tid før alt skal sendes avgårdeAllright. Så vi sender deg adresse og relevant info på pm og tar det derfra?
Kort fortalt, bedre undergjæret til 1/3 av prisen. Den lange versjonen vil jeg tro ligger en plass i denne tråden, men for min del da så syns jeg den er renere, med det mener jeg at malt og humle skiller seg mer ut, ølet virker til å bli mer direkte, separert men balansert og ikke som en suppe av smaker enn må leite etter.Jeg har ikke fulgt så godt med i denne tråden. Noen som vil oppdatere meg med hva som er spessielt med denne gjæren?
Sjekk første innlegget, men jeg vil også trekke fram @Reinhard10 sin utmerkede sammenligning med Diamond.Jeg har ikke fulgt så godt med i denne tråden. Noen som vil oppdatere meg med hva som er spessielt med denne gjæren?
Siden pakka fra Kloakk ankom i dag så har jeg sikkert ei pakke å avse. Send meg en PM dersom du ikke allerede har fått tak i.Er det noen som har en pakke Brewly W-34/70 til overs? Send meg evt. en melding – betaler selvsagt for pakken+frakt på Vipps.
Tenkte å kjøre en test med lagertørrgjær og varmgjæring. Fermentis W-34/70 mot f.eks. S-189, Lallemand Diamond og Brewly.
Har også, men det kanskje noen nærmere i avstand som har en pose?Siden pakka fra Kloakk ankom i dag så har jeg sikkert ei pakke å avse. Send meg en PM dersom du ikke allerede har fått tak i.
Ravneklo sender meg en pakke. Vil selvsagt melde om resultatet. Det blir nok på nyåret. Varmgjæret ferskgjær-lager ble udrikkelig først etter noen måneder.Har også, men det kanskje noen nærmere i avstand som har en pose?
Vil gjerne høre resultatet av forsøket @Holmentoppen