Hei
Jeg brygger med en B40 og er rimelig fornøyd med det etter 3 år med en netthandel maskin.
Men, jeg er litt misfornøyd med med mengde trub som havner i fermentasaurusen.
Tar utgangspunkt i mitt siste brygg der jeg whirpool`et med 100 gram humle de siste 20 minuttene og begge dip tubene står ca 50-60grader og pumpen på 80%.
Etter endt whirlpool kobler jeg til vannet på motstrømskjøleren og fortsetter kjøling(fortsatt dip tubene står ca 50-60grader og pumpen på 80%)
Når jeg når 30 grader setter pumpen til 25% slik at trub og humle liksom skal samles begynne å falle ned mot midten. lar dette gå en 30 min før jeg slår av pumpen helt og lar det stå en 30 min til før jeg overfører.
Når jeg overfører presses diptub helt ned mot bunn(dette gjøres i etapper med en rørespade) slik at jeg får med meg mest mulig vørter.
Kan legge til at jeg har et dørslag fra ikea som jeg har stående i senter, dette tar noe av trubben men det følger likevel med 3-4 liter til gjæring.
hvordan gjør dere, hva gjør jeg feil og hvordan kan jeg forbedre min teknikk?
Jeg brygger med en B40 og er rimelig fornøyd med det etter 3 år med en netthandel maskin.
Men, jeg er litt misfornøyd med med mengde trub som havner i fermentasaurusen.
Tar utgangspunkt i mitt siste brygg der jeg whirpool`et med 100 gram humle de siste 20 minuttene og begge dip tubene står ca 50-60grader og pumpen på 80%.
Etter endt whirlpool kobler jeg til vannet på motstrømskjøleren og fortsetter kjøling(fortsatt dip tubene står ca 50-60grader og pumpen på 80%)
Når jeg når 30 grader setter pumpen til 25% slik at trub og humle liksom skal samles begynne å falle ned mot midten. lar dette gå en 30 min før jeg slår av pumpen helt og lar det stå en 30 min til før jeg overfører.
Når jeg overfører presses diptub helt ned mot bunn(dette gjøres i etapper med en rørespade) slik at jeg får med meg mest mulig vørter.
Kan legge til at jeg har et dørslag fra ikea som jeg har stående i senter, dette tar noe av trubben men det følger likevel med 3-4 liter til gjæring.
hvordan gjør dere, hva gjør jeg feil og hvordan kan jeg forbedre min teknikk?