1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Briess malt ekstrakt

En tråd i 'Råvarer' startet av loebrygg, 23 Okt 2014.

  1. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Glensen liker dette.
  2. Glensen

    Glensen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er en stund siden du skrev dette men bedre seint... osv. Har ikke brukt forumet så mye men ser nytten av dette nå. Har du flere tips til sider for oss som liker ekstrakt/partial mash mottar jeg dette med stor takk.
     
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvis du ikke har boka Brewing Classic Styles av Zainasheff og Palmer, er den verdt å overveie å kjøpe. Den er basert på ekstraktbrygging m. partial mash.
     
    Glensen liker dette.
  4. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hehe, det var lenge siden ja
    Jeg har god erfaring med Briess ekstraktet. Det viktigste er uansett som nevnt i andre tråder å bruke ferskt.
    Kjøp helst lys maltekstrakt som det er høyere omsetning på fremfor pils og hvete som kan ha stått lengre på hylla,
    men produksjons dato står under boksen.
     
    Glensen liker dette.
  5. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Pass på at du får fersk vare. Gjorde enn sammenligningstest i vinter med DME, LME og allgrain. Det flytende ekstraktet hadde stått på lager i mange måneder og var oksidert. DME holder seg mye bedre. Ble allikevel svært stor kvalitetsforskjell på DME og allgrain – særlig etter litt lagring. Sikkert bedre å brygge partial mash enn rent ekstrakt.
     
    Glensen liker dette.
  6. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Et annet tips er å trekke kjelen tilside før du dumper i ekstraktet og rør det ut så du unngår unødvendig karamellisering.
    Briess ekstraktet trenger ikke kokes etter min erfaring
     
    Glensen liker dette.
  7. Glensen

    Glensen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk for tips! :)
     
  8. Glensen

    Glensen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takker for alle råd og tips !
     

Del denne siden