Brown Ale variant

Hei, har kasta sammen en haug med ingredienser til en Brown Ale:
Litt usikker på krystallmalten osv, da jeg vil prøve å ikke få for mye variasjon i smak, men holde meg til sjokoladen / malten etc.

  • 1,8kg Brown Ale ekstrakt (Mangrove Jacks Chocolate Brown)

  • 1,5kg Amber Malt

  • 500-1000g lys eller medium spraymalt

  • 500g dextrose ( dette øker vel bare OG'en enda mer ? )

  • Caramunichtype 2 (150g)

  • Goldswaen Red(150g)

  • Engelsk ølgjær 2x11gram

  • 50gAthanum hops
Hvordan ser dette ut? Er det noe jeg bør bytte ut, øke mengden på ?

Skal brygges 23L,
ha en ABV på 6% ca
 
Det er nokså umulig å vurdere den oppskriften uten å vite noen om den ekstrakten som ligger i bånn. Er ikke det en ferdig blanding som egentlig ikke trenger noe i tillegg? (Jeg aner ikke, jeg bare gjetter, ut fra navnet.)

Men uansett, 1,5 kg amber malt tror jeg blir ganske brutalt. Min erfaring er at et sånt øl vil trenge en god lagringsperiode, i alle fall.

Gjær? Egentlig en hvilken som helst britisk ølgjær. wlp002 hvis du vil ha ølet litt mindre tørt. Mine favoritter er wlp128 og wlp013.
 
Ville droppet dekstrose, og du trenger bare en pakke gjær.

Dekstrosen gir deg bare høyere OG og tørker ut ølet tilsvarende siden det er helt fermenterbart.
 
Tilbake
Topp