Bruk av aluminium i brygging

Lars Johan

Norbrygg-medlem
Hei! Lurer på om aluminium er noko ein bør unngå ved ølbrygging. Tenker då på alu i kontakt med kokande vørter. Har nemleg tilbud om diverse deler til bryggeutstyret i alu, men er usikker på om eg bør bruke dette.

Mvh Lars Johan
 
Bruk av aluminium er et ofte diskutert tema innen hjemmebryggermiljøet. Jeg vet at Lars, tidl formann i Norbrygg, brygger sitt øl i aluminium for tiden og han har etter sigende ikke degenerert betraktelig i det siste halvåret :).

En ulempe med aluminium er uansett at det ikke tåler syre så godt.
 
Riktig det Eduard, iht alt jeg har lest og hørt, er ikke aluminium skadelig å bruke i matlagings- eller bryggekar. Vørteren er uansett ikke så sur at aluminiumen løser seg opp, snarere dannes det en beskyttende hinne som på rustfritt stål. Regnet selv ut dette i kjemiforelesningen. Dette med Al og Alzheimers skal visstnok også bare være sprøyt. Så bare kjør på!
 
Tilbake
Topp