Bruk av gammel humle

Hei!

Har ~2kg humleblomst liggende i fryseren. Ca. 5 år gamle. Lukter godt, men jeg lurer på hvordan det er å bruke disse til å lage øl nå? De har blitt lagret i fryser innpakket i folie og plast. Regner med at bitterheten er noe tvilsom i hvertfall?

Magnus

edit: skriveleif
 
Eg har bitra fire-fem brygg med gammal Cascade blomst, kanskje fem år gammal. AAen er mykje lågare enn fersk, eg har smakt og synsa meg fram til ca. 3% utan at eg veit noko som helst. Til gjengjeld har eg ein heil del som eg fekk billeg. Blomst passar dårleg i kjelen min, så eg har bitterhumla i meisken. Det ser ut til å bli ein del mindre IBUar pr gram, men smaken blir rund og god. Du vil ikkje prøva dette viss du berre har ein sjanse til å laga verdens beste konkurransebrygg. Men viss du kan ta sjansen på at ølet berre blir godt, og ikkje 140% perfekt, så er det berre å prøva seg fram. Det finst folk på nettet som seier at mash hopping ikkje virkar, men det virkar i alle fall for meg.
 
Petter F skrev:
Brygg lambic, eller gi den bort til noen andre som skal :)

Cascade er nok ikke helt egnet til lambic om den har ligget i frysen.

Test den i en enkel pale ale. Blir et bra er det bare å kjøre på i flere øl.
 
Tilbake
Topp