cjohansen
Norbrygg-medlem
Jeg har lenge vegret meg for å gjære i bøtter med kran av et par grunner:
1) Stoler ikke på at det blir tett nok
2) Redd for alle krikene og krokene i kranene og basilusker som kanskje bor der
Etter et par batcher som har blitt infisert, sannsynligvis i forbindelse med prøvetaking underveis har jeg nå satt et par batcher på dunk med kran allikevel. Som jeg mistenkte har den ene bøtta lekket litt. Ikke mye, men det er klissete på gulvet der den står...
Tenker at fordelen med kran er enkel prøvetaking + mulighet for flasking uten masse omstikk (og medfølgende oksidering). Nå begynner det å bli tide å ta prøver. Men så slo det meg: hvis jeg nå tar ut en prøve med krana. Hvordan i all verden kan jeg stole på at den ytre delen av krana ikke er full av dritt når det kommer tid for flasking? Virker for meg som om det er safe å bruke den kverna kun en gang, og knapt nok det. Noen erfaringer/tanker rundt dette?
1) Stoler ikke på at det blir tett nok
2) Redd for alle krikene og krokene i kranene og basilusker som kanskje bor der
Etter et par batcher som har blitt infisert, sannsynligvis i forbindelse med prøvetaking underveis har jeg nå satt et par batcher på dunk med kran allikevel. Som jeg mistenkte har den ene bøtta lekket litt. Ikke mye, men det er klissete på gulvet der den står...
Tenker at fordelen med kran er enkel prøvetaking + mulighet for flasking uten masse omstikk (og medfølgende oksidering). Nå begynner det å bli tide å ta prøver. Men så slo det meg: hvis jeg nå tar ut en prøve med krana. Hvordan i all verden kan jeg stole på at den ytre delen av krana ikke er full av dritt når det kommer tid for flasking? Virker for meg som om det er safe å bruke den kverna kun en gang, og knapt nok det. Noen erfaringer/tanker rundt dette?