Bruk av magnetrører

Hvorfor vil du det da?
Danstar sier, hvis jeg forstår det riktig, at første kvarteret etter den er kommet i vannet
skal den stå i ro. "DO NOT STIR"
 
Okei, nei jeg har bare lest dette på nett:

BRYGGETEKNIKK: REHYDRERING AV GJÆR
Mange av oss har pichet tørrgjær rett i vørteren etter nedkjøling. Gjør man dette kan man risikere at opptil 50% av alle gjærceller dør av “sjokket” i møte med vørteren. Tips: Bruk MrMalty til å beregne hvor mye gjærceller vørteren krever: http://www.mrmalty.com/calc/calc.html
Deretter rehydrer gjæren etter følgende prinsipp:
* Kok opp 200-250 ml vann og la den avkjøle til ca 30-35 grader. Se også på baksiden av gjærposen om det står en spesifikk temp for rehydrering.
* Strø gjæren i vannet og la den stå i 15 minutter. NB: ikke rør rundt i gjæren
* Rør deretter inn gjæren i vannet og la den stå 15 minutter igjen
* Pitches deretter i brygget etter ca 30 minutter.

Hvis dere tar i bruk denne teknikken og i tillegg er nøye med gjæretemperaturen er det minst en divisjon opp på kvalitetsstigen. Lykke til
 
Dersom du tenker på steget der du skal røre inn gjæren i vannet er det ganske overkill å bruke magnetrører til dette, særlig når vi snakker om 2 dl :) En desinfisert rørepinne av noe slag gjør denne jobben på 20 sekunder.
 
Tilbake
Topp