BRYGGETEKNIKK: REHYDRERING AV GJÆR
Mange av oss har pichet tørrgjær rett i vørteren etter nedkjøling. Gjør man dette kan man risikere at opptil 50% av alle gjærceller dør av “sjokket” i møte med vørteren. Tips: Bruk MrMalty til å beregne hvor mye gjærceller vørteren krever: http://www.mrmalty.com/calc/calc.html
Deretter rehydrer gjæren etter følgende prinsipp:
* Kok opp 200-250 ml vann og la den avkjøle til ca 30-35 grader. Se også på baksiden av gjærposen om det står en spesifikk temp for rehydrering.
* Strø gjæren i vannet og la den stå i 15 minutter. NB: ikke rør rundt i gjæren
* Rør deretter inn gjæren i vannet og la den stå 15 minutter igjen
* Pitches deretter i brygget etter ca 30 minutter.
Hvis dere tar i bruk denne teknikken og i tillegg er nøye med gjæretemperaturen er det minst en divisjon opp på kvalitetsstigen. Lykke til
Dersom du tenker på steget der du skal røre inn gjæren i vannet er det ganske overkill å bruke magnetrører til dette, særlig når vi snakker om 2 dl En desinfisert rørepinne av noe slag gjør denne jobben på 20 sekunder.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.