Heisann.
For noen uker siden var jeg innom Amundsen, og blandt mange insteressante øl smakte vi også på Southern Tier Creme Brulee (Imperial Milk) Stout.
http://www.southerntierbrewing.com/for download page/downloads_cremebrulee.html
Denne var så interessant at jeg fikk lyst til å prøve å lage noe tilsvarende selv.
Tenkte da å kjøre et mini-brygg, BIAB på på hele 3,3liter. (10 stk småflasker er passe for en test, så kan det heller lages i større volum om/når det blir vellykket.)
Ut over de vanlige ingrediensene malt, humle, gjær & vann, skal jeg også ha i Lactose og Vaniljestang for å få den rette karamellpudding-smaken.
HAr søkt litt rundt på nettet og funnet et par varianter, som har hjlupet meg et gost stykke på vei med en potensiell oppskrift.
Dog ser det ut til at mange bruker vanilje-ekstrakt for å få vanlijesmaken.
Sikkert kjekt i og med at man da kan prøve seg frem med mengden underveis og tilsette mer om det er behov, men jeg har tenkt meg å bruke vanlijestang i stedet.
Når jeg tidligere har brukt vanilje i brygging har jeg gjort dette som en tilsetning på slutten av koking, men jeg ser også flere som anbefaler bruk av vanilje til "tørrhumling".
Oppskriften blir nok noe som følger:
(Planlegger ikke en 10% som originalen, men tenkte å legge meg på ca 6% i dette forsøket)
700g Pale malt 7 EBC
100g CaraAroma 400 EBC
50g CaraHell 25 EBC
20g Carafa Special I
3g Columbus - 60 min
2g Northern Brewer - 5 min
50g Lactose - 60 min ?
Men så var det denne vaniljestanga da.....
Koking / tørrhumling / noe annet?
Er det noen som har erfaring her?
For noen uker siden var jeg innom Amundsen, og blandt mange insteressante øl smakte vi også på Southern Tier Creme Brulee (Imperial Milk) Stout.
http://www.southerntierbrewing.com/for download page/downloads_cremebrulee.html
Denne var så interessant at jeg fikk lyst til å prøve å lage noe tilsvarende selv.
Tenkte da å kjøre et mini-brygg, BIAB på på hele 3,3liter. (10 stk småflasker er passe for en test, så kan det heller lages i større volum om/når det blir vellykket.)
Ut over de vanlige ingrediensene malt, humle, gjær & vann, skal jeg også ha i Lactose og Vaniljestang for å få den rette karamellpudding-smaken.
HAr søkt litt rundt på nettet og funnet et par varianter, som har hjlupet meg et gost stykke på vei med en potensiell oppskrift.
Dog ser det ut til at mange bruker vanilje-ekstrakt for å få vanlijesmaken.
Sikkert kjekt i og med at man da kan prøve seg frem med mengden underveis og tilsette mer om det er behov, men jeg har tenkt meg å bruke vanlijestang i stedet.
Når jeg tidligere har brukt vanilje i brygging har jeg gjort dette som en tilsetning på slutten av koking, men jeg ser også flere som anbefaler bruk av vanilje til "tørrhumling".
Oppskriften blir nok noe som følger:
(Planlegger ikke en 10% som originalen, men tenkte å legge meg på ca 6% i dette forsøket)
700g Pale malt 7 EBC
100g CaraAroma 400 EBC
50g CaraHell 25 EBC
20g Carafa Special I
3g Columbus - 60 min
2g Northern Brewer - 5 min
50g Lactose - 60 min ?
Men så var det denne vaniljestanga da.....
Koking / tørrhumling / noe annet?
Er det noen som har erfaring her?