john petter
Fylkesstyre
Jeg gjør ikke noe annet enn å ta ut "tappen", og det går ganske greit. Men skal du skille de to delene som "hoveddelen" består av, er det verre. Jeg får det ikke til. Her er @john petter spesialisten.
Spesialist, det vet jeg ikke. ;-) Men jeg har hatt mine tørner med disse tappekranene.
En kran ga meg en infisert wit som smakte som neglelakkfjerner. Jeg tok witen med meg på en smakssamling og plagde de som turde prøve. Noen måtte da vite hva dette var for noe? (Stakkars folk!) Til mitt forsvar var witen mitt øl nr. 2.
Etter det ble jeg litt nazi. Så jeg tar alltid alle delene fra hverandre.
Også de to store delene. Når du først har fått de fra hverandre, er det lurt å smøre med fett.
De kranene som kommer med gjæringskarene fra Bryggselv er harde å få skilt. Jeg tar ut den røde hendelen og setter et skrujern inni. Da får jeg drag nok. Jeg kjøpte en gjeng kraner på Ali eller Ebay. De har en liten pakning inni der de store delene settes sammen og er mye bedre å ta fra hverandre og sette sammen igjen.
Den siste skrekkopplevelsen var en kran som sprakk i gjengene rett ved pakningen. 25 liter blonde rant ut. Så sjekk kranen grundig før bruk!
Og sett pakningen på utsiden av karet. Væsken følger gjengene.