@LarsUlv
Bruker selv gamle WL pet-rør, som jeg koker under trykk før bruk til å fryseoppbevare kulturer med glyserol.
Funger veldig fint. Du kan jo høre med din lokale bryggebutikk om de har noe utgått gjær?
Hvis ikke får du også kjøpt helt nye rør fra f.eks ebay.
Er sikker på at du vil oppdage at gjæret har mye høyere viabillitet enn det de forskjellige gjærkalkulatorene tilsier.
Har selv flere kulturer som er oppbevart i over et år i kjøleskap som fortsatt har 10-20% levende celler(metylen blå test)
Trikset for å vekke dem etter så lang tid er å starte med en veldig liten forkultur, med svak vørter (1.020-1.030) med en god gjærnæring med zink. Første steget kan fort bruke 3-5 dager før du ser tegn til liv.
Bruker selv gamle WL pet-rør, som jeg koker under trykk før bruk til å fryseoppbevare kulturer med glyserol.
Funger veldig fint. Du kan jo høre med din lokale bryggebutikk om de har noe utgått gjær?
Hvis ikke får du også kjøpt helt nye rør fra f.eks ebay.
Er sikker på at du vil oppdage at gjæret har mye høyere viabillitet enn det de forskjellige gjærkalkulatorene tilsier.
Har selv flere kulturer som er oppbevart i over et år i kjøleskap som fortsatt har 10-20% levende celler(metylen blå test)
Trikset for å vekke dem etter så lang tid er å starte med en veldig liten forkultur, med svak vørter (1.020-1.030) med en god gjærnæring med zink. Første steget kan fort bruke 3-5 dager før du ser tegn til liv.