Ok, mitt andre og tredje brygg står i karet og gjærer. Obama Honey Ale gikk som en drøm, og har nå på 6 dagen en javn, hyppig aktivitet i gjærlåsen.
Juleølet gikk det ikke så bra med. Da jeg skulle ha i gjæren, en WLP028 Scottish Ale brusa det over da jeg skrudde av korken på gjærrøra.
Mesteparten havna i karet, men endel rant over henda mine på vei dit. Henda var reine og vaska i StarSan men det var ikke gunstig akkurat.
Aktivitet i gjærlåsen etter 10-12 timer, men det blei liksom aldri noe særlig fart.
Fortsatt javn aktivitet på 6 dagen, men bekymra for underpitching og fremmede bakterier.
Det var 4 måneder igjen til holdbarhetsdatoen på gjæren. Kan det ha forårsaka danning av CO2 i gjærrøra?
Noen tanker om dette, og om det går bra til slutt?
PS Har ikke sjekka SG'en da jeg ikke vil rote mer enn nødvendig i karet.
Juleølet gikk det ikke så bra med. Da jeg skulle ha i gjæren, en WLP028 Scottish Ale brusa det over da jeg skrudde av korken på gjærrøra.
Mesteparten havna i karet, men endel rant over henda mine på vei dit. Henda var reine og vaska i StarSan men det var ikke gunstig akkurat.
Aktivitet i gjærlåsen etter 10-12 timer, men det blei liksom aldri noe særlig fart.
Fortsatt javn aktivitet på 6 dagen, men bekymra for underpitching og fremmede bakterier.
Det var 4 måneder igjen til holdbarhetsdatoen på gjæren. Kan det ha forårsaka danning av CO2 i gjærrøra?
Noen tanker om dette, og om det går bra til slutt?
PS Har ikke sjekka SG'en da jeg ikke vil rote mer enn nødvendig i karet.