Hei.
Jeg har sannsynligvis utviklet en eller annen form for intoleranse for kornprodukter (doh!!), og kan for tiden ikke drikke øl (dobbelt-doh!!!). Nå begynner jeg å få skikkelig lyst på en øl, og det blir jo ikke bedre av at jeg fortsatt brygger og dermed blir øl-lageret større og større. Nå har jeg lurt litt på om jeg kanskje kan brygge en magevennlig øl med store mengder mais eller ris. Tenkte da å bruke mesteparten mais/ris i mesken, men ha i noe pils- eller palemalt for å få konvertert stivelsen til sukker. Hvor stor andel mais eller ris kan jeg ha og fortsatt få til konverteringen? Funker det med f.eks. 80% mais og 20% pilsmalt? En annen ting er jo hvordan dette kommer til å smake. Sannsynligvis crap, men om jeg kunne fått til noe corona-aktig (ja jeg vet!) ville det vært bedre enn vann en fredagskveld. Noen som har noen erfaring eller tanker rundt dette?
Jeg har sannsynligvis utviklet en eller annen form for intoleranse for kornprodukter (doh!!), og kan for tiden ikke drikke øl (dobbelt-doh!!!). Nå begynner jeg å få skikkelig lyst på en øl, og det blir jo ikke bedre av at jeg fortsatt brygger og dermed blir øl-lageret større og større. Nå har jeg lurt litt på om jeg kanskje kan brygge en magevennlig øl med store mengder mais eller ris. Tenkte da å bruke mesteparten mais/ris i mesken, men ha i noe pils- eller palemalt for å få konvertert stivelsen til sukker. Hvor stor andel mais eller ris kan jeg ha og fortsatt få til konverteringen? Funker det med f.eks. 80% mais og 20% pilsmalt? En annen ting er jo hvordan dette kommer til å smake. Sannsynligvis crap, men om jeg kunne fått til noe corona-aktig (ja jeg vet!) ville det vært bedre enn vann en fredagskveld. Noen som har noen erfaring eller tanker rundt dette?