Her var det mye rare meninger ute å gikk :yes:
Synes det er morsomt nå man argumenterer med lavere utbytte fra økologisk jordbruk og anderledes smak når man selv brygger øl hjemme. Tenk på hvor mye lavere utbytte du får av en batch i forhold til et profesjonelt bryggeri samt mengde arbeid, energi, transport, embalasje m.m. :jaha:
Poenget med økologiske produkter er å redusere og til slutt eliminere restinnholdet av plantevernmiddler og lignende som tas opp i maten vi spiser og lagres i kroppen vår. Kjemikaljesuppa vi nå pøser ut over jordene våre har vi ingen anelse om hva vil gjøre med oss over tid, eller mijøet (les jorden) vi lever i.
Det var på begynnelsen av 1900 tallet populært å lagre vann i kjeramikk som var radioaktiv. Dette mente man hadde helsemessige fordeler. Man syntes i midten av 1900 tallet asbest var guds gave til jord å puttet det inn i alt mulig på grunn av dets tekniske gode egenskaper. Nå tyner vi avlinger, modifiserere og tilfører valgte egenskaper innen smak farge ol. mens næringsinnhold faktisk går ned.
Vi har gått i denne fella utallige ganger med allslags kunstig framstilte produkter, så at vi ikke er mer skeptiske til hva vi gjør med det vi putter i kroppen er ganske merkelig.
Men tilbake til "topic" - hvorfor ikke bruke økologiske produkter i ølbrygging. Er smaken god og produktene nogenlunde likt priset (for 5-6 kilo i en liten batch utgjør det vel uansett ikke store forskjellen) synes jeg det er mer fornuftig å gå økologisk. Og hvis flere bruker det vil etterhvert prisene bli bedre.