Brygge over 2 dager?

Trond Svanøe

Norbrygg-medlem
Hei!
I en travel hverdag kan det ofte bli for lenge mellom hver gang jeg får brygget. Mitt spørsmål er: Kan jeg dele bryggedagen i 2 uten å forringe det ferdige ølet? Jeg tenker da å meske en dag, for så å koke vørteren, tilsette humle etc dagen etter.
 
Alldri gjort det selv, men har lest om flere som lager mesken på kvelden, lar den stå til dagen etter, kjører skylling og koker.
Lurt å ta en mashout for å øke tempen etter en time vil jeg tro.
Pass bare på å isoler godt.
Andre kan sikkert komme med innspill, men vet ihvertfall at flere gjør det.
Lurt ihvertfall i en travel hverdag;)

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio using Tapatalk
 
Det går helt fint å brygge over to dager. Bare husk som Vistad skriver å kjøre temperaturen opp til 77 grader for å stoppe videre enzymaktivitet.
 
Tilbake
Topp