Har nylig begynt med brygging, og har derfor testa masse forskjellige øltyper på polet.
Har funnet ut at jeg syntes surøl med bringebær er digg (Boon Framboise). Fra det jeg har lest hittil har jeg forstått det slik at man brygger en vanlig type øl som feks belgisk wit, og tilsette bringebær og villgjær etter at OG er nede i et passende nivå, så la dette gjære en periode på feks better bottle (4-5 måneder?), før man flasker det for å la det stå i enda mer tid (6-12 måneder?)?
Noen som har forslag til bra bøker, eller andre ressurser?
Er jo greit å få dette riktig første ganger, sånn at man ikke venter i 12-18 måneder for å ikke få noe ut av det...
Har funnet ut at jeg syntes surøl med bringebær er digg (Boon Framboise). Fra det jeg har lest hittil har jeg forstått det slik at man brygger en vanlig type øl som feks belgisk wit, og tilsette bringebær og villgjær etter at OG er nede i et passende nivå, så la dette gjære en periode på feks better bottle (4-5 måneder?), før man flasker det for å la det stå i enda mer tid (6-12 måneder?)?
Noen som har forslag til bra bøker, eller andre ressurser?
Er jo greit å få dette riktig første ganger, sånn at man ikke venter i 12-18 måneder for å ikke få noe ut av det...