1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Bryggeri for 60L ferdig øl?

En tråd i 'DIY' startet av Carl-Henrik Buschmann, 7 Okt 2019.

Tags:
 1. Carl-Henrik Buschmann

  Carl-Henrik Buschmann
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Hei alle sammen,

  Jeg og to andre planlegger et vvb bryggeri som gir oss ca 60 liter ferdig øl, gjerne også sterkøl - sånn ca ett Corneliusfat hver. Vi har lest og lest, men er for ferske til å løse dette på egenhånd.

  Hovedpunkt:
  1. Hvor stor meske-/koketank må vi ha for å produsere ca 60 liter ferdig øl? Vi har vvb på Ø50 cm som vi har delt i to.
  2. Hvilket system vi skal gå for? Det vi vurderer nå er et RIMS system, fordi det virker lettvint og vi _tror_ det kan varme opp ganske store mengder væske relativt kjapt. Men her strekker ikke erfaringen til! Er det nok med et 3500w rims rør, ala dette, eller må vi ha mer kraft for å hanskes med slike mengder? I kokekaret tenker vi to 3500w.
  3. Falskbunn i mesketank. Hvor i alle dager får man kjøpt falskbunn som passer i en Ø50 tank? Eller trenger man ikke dekke hele? Holder det med en eller annen mesh over utløpet nederst i tanken, og/eller meskepose?
  Skjermbilde 2019-10-06 kl. 21.37.59.png
  Vedlagt er en enkel illustrasjon over hva vi har tenkt så langt.

  Takk for innspill!
   
 2. TurboJens

  TurboJens
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Carl-Henrik Buschmann liker dette.
 3. Oddvar Demmo

  Oddvar Demmo
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  1. bruk så mye du kan av berederen, har selv en på ca 140 liter men brygger da mer enn 60 liter, sikker 120 hvis jeg vil.
  Kokekjelen er på 160 liter med 6 kW

  2. Har selv HLT på ca 120 liter med 6 kW elementer og RIMStube med 4500 W, begge brukes med hell til oppvarming av meskevann og selve mesken.

  3. Du trenger ikke dekke hele bunnen med fordel for det er 20 liter i "bunnpanna" , finner du ikke mer enn 30 så går det.
   
  Carl-Henrik Buschmann liker dette.
 4. Magnus Jensen

  Magnus Jensen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Stavanger
  3500W RIMS vil holde til å varme opp meskevann til slike batcher innenfor rimelig tid, dersom dere har tilgang på 400V 3-fase er et 9250W varmeelement et godt alternativ i kokekjelen da det gir tre reguleringstrinn på ca 3, 6 og 9KW, det er da også mulig å koble RIMS på samme kurs med å benytte en av fasene til dette når du ikke bruker denne fasen i kok, det samme gjelder jo for evt. HLT, slik at du frigjør mer power til kokekjelen etter hvert som du er ferdig med HLT og RIMS.
  Tri-Clamp Varmeelement 9250W 3-fase (41 cm) med sveiseflens
   

Del denne siden