Bryggertabbe WIT IPA

Jeg hadde en surrete morgen her for to uker siden og skulle kjøpe 2 X lys maltekstrakt og 1 X mørk maltekstrakt + safale us-05 for å lage en slags indian black ale. Det viste seg når jeg var ferdig med bryggingen at de to lyse maltekstraktene var hveteekstrakt, så dette blir spennende:

Maltekstrakt:

2 X 1 kg lys hveteekstrakt
1 X 1 kg mørk ekstrakt 55 EBC
1 X 0,5 kg hvitt sukker

Humle:

100 gr cascade 7,1 % alpha fra 60 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 25 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 20 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 15 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 10 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 5 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 0 min

Tørrhumlet 50 gr cascade 7,1 % alpha fra 1 uke.

Gjær:

Safale Us-05,

En uke på 18 grader romtemp. En uke på 21 grader med tørrhumling.

Gjæret med 25 liter i tanken. Totalt 24 liter til karbonering. Karbonert med 190 gram sukker. (tenker her en mellomting mellom IPA og hveteøl mtp. co2 nivå).
 
magne1972 skrev:
Merkelig humletilsetting :)
Hvorfor det? Latehopping gir jo deilig både aroma og smak i øl, ta f.eks Dogfish sin Sir Hop-a-lot metode.
Eller Kinn Vestkyst :)
 
Tror magne sikter til den solide 60min tilsettingen.

Personlig tipper jeg dette går helt fint. Smaksprofilen i wit og weizen kommer først og fremst av gjæren.
 
Denne ble rett og slett ganske god! Kraftig bitterhet og god smak. Lignet mer på en vanlig IPA enn noe som har med hvete å gjøre. Dette brygget ble servert til pinnekjøttet på julaften.  :ilike:
 
Tilbake
Topp