Jeg hadde en surrete morgen her for to uker siden og skulle kjøpe 2 X lys maltekstrakt og 1 X mørk maltekstrakt + safale us-05 for å lage en slags indian black ale. Det viste seg når jeg var ferdig med bryggingen at de to lyse maltekstraktene var hveteekstrakt, så dette blir spennende:
Maltekstrakt:
2 X 1 kg lys hveteekstrakt
1 X 1 kg mørk ekstrakt 55 EBC
1 X 0,5 kg hvitt sukker
Humle:
100 gr cascade 7,1 % alpha fra 60 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 25 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 20 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 15 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 10 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 5 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 0 min
Tørrhumlet 50 gr cascade 7,1 % alpha fra 1 uke.
Gjær:
Safale Us-05,
En uke på 18 grader romtemp. En uke på 21 grader med tørrhumling.
Gjæret med 25 liter i tanken. Totalt 24 liter til karbonering. Karbonert med 190 gram sukker. (tenker her en mellomting mellom IPA og hveteøl mtp. co2 nivå).
Maltekstrakt:
2 X 1 kg lys hveteekstrakt
1 X 1 kg mørk ekstrakt 55 EBC
1 X 0,5 kg hvitt sukker
Humle:
100 gr cascade 7,1 % alpha fra 60 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 25 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 20 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 15 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 10 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 5 min
20 gr cascade 7,1 % alpha 0 min
Tørrhumlet 50 gr cascade 7,1 % alpha fra 1 uke.
Gjær:
Safale Us-05,
En uke på 18 grader romtemp. En uke på 21 grader med tørrhumling.
Gjæret med 25 liter i tanken. Totalt 24 liter til karbonering. Karbonert med 190 gram sukker. (tenker her en mellomting mellom IPA og hveteøl mtp. co2 nivå).